Bu kitabı lise yıllarımda bir kitap fuarına gittiğim zaman görmüştüm. Mitolojiye ilgili birisi olarak kapak tasarımı ve başlık ilgimi çekmişti.
Beklentilerimi kesinlikle karşıladı!
Konusuna değinmek istiyorum. Hava kuvvetlerinde çavuş olarak çalışan Christine Canady, ya da herkesin onu çağırdığı ismiyle CC, 25. yaş gününde, yaşadığı sıradan ve monoton hayattan sıkılarak, bir dilek diler: Hayatında sihir istiyordur. İçtiği fazla miktarda şarabın etkisiyle bir tanrıça çağırma ritüeli gerçekleştirir. Aslında bu ritüelin gerçekleşeceğini düşünmemektedir. O gece rüyasında yakışıklı bir yabancı görür. Bu detay önemli. Birazdan nedenine değineceğim.
Görevli olarak gönderildiği ülkeye gitmek üzere uçağa bindiğinde bir kaza geçirir ve ölmek üzereyken toprak tanrıçası Gaea'nın kızı olan Undine isimli deniz kızıyla bedenlerini değiştirir. Yani CC artık bir deniz kızıdır!
Olaylar bundan sonra gerçekten heyecanlı bir hale geliyor!
Undine'nin sapkın, takıntılı abisi Sarpedon'dan korunmak için Tanrıça Gaea ona karada yaşaması gerektiğini söylüyor çünkü Gaea, kara tanrıçası olduğu için, onu denizde koruyamaz. Ancak gerçek bedeni bir deniz kızı olduğu için üç günde bir denize dönmek zorundadır. Aksi takdirde hastalanıp ölecektir. Karada sonsuza dek kalabilmesinin tek şartı ne şaşırtıcı ki gerçek aşkı bulmasıdır. Gaea CC'ye gerçekten bahsetmemesi gerektiğini, hafızasını kaybetmiş bir prenses gibi davranmasını söyler. Ki ironik gerçek aşkı nasıl yalanlar ve hafıza kaybıyla nasıl kazanacak? Neyse tanrıçanın yaptığı bir sihirle CC insana dönüşür ve boğulmak üzereyken Dylan adında bir deniz erkeği tarafından kurtarılır. Dylan ayrıca CC'nin o gece rüyasında gördüğü gizemli yakışıklı yabancıdır.
Kitap konu olarak ilginç ve güzel ama puan kırma nedenlerime gelelim. CC karaya çıktığında benim nefret ettiğim karakterlerden birisi olan şövalye Andras ile tanışır. Rahip William karakteri ayrıca nefret ettiğim bir karakter oldu. Gerçekten Sarpedon, Andras ve rahip William beni hasta ettiler. Sarpedon'un saplantılı kişiliği ve "sen benimsin" tavrı, hayır cevabını kabul etmemesi, Andras'ın da kendisini CC'nin nişanlısı sanması, rahip William'ın sırf kadın olduğu için CC'ye saygı duymaması feminist yanımı tetikledi. Orta çağ işlendiği için fazla yargılayıcı olmamaya çalışıyorum ama bu olayı daha az sinir bozucu yapmıyor.
Kitabın iyi yanı: Kendisine bir ganimetmiş gibi davranan Sarpedon ve Andras'ın aksine Dylan CC'ye oldukça nazik ve saygılı davranıyor. Toksik, maskülen bad boy karakter yerine böyle bir karakter yazılması çok hoş olmuş!
Bir başka puan kırma nedenim cinselliğin gereksiz yere fazla olması. Tamam cinsellik insan doğasının bir parçası ama bir kitapta cinselliğin fazla olmasını kesinlikle hoş bulmuyorum.
Genel olarak romantik, komik ve hüzünlü bir kitaptı. Ancak içerdiği cinsel içeriğin fazla olması nedeniyle 18 yaş altına kesinlikle önermiyorum. Bende 18 yaş altındayken okudum ve rahatsız olmuştum.
Okumak isteyenlere iyi okumalar dilerim!