2023 12. kitabı
karı kız peşinde koşmayı meziyet sayan bir adamın artık bu işleri bırakır umuduyla ailesi tarafından evlendirilmesi ve sonra karısını aldatması ve yine bu davranışına devam etmesi üzerine kurulmuş bir hikaye bu anlatılan eser. baş kahramanımız eşini aldatıyor sonra yanlarına bir komşu taşınıyor ve komşunun eşi ile kahramanımız karısını aldatıyor kahramanımızın karısıda komşunun eşine aşık oluyor karşılıklı aldatmalar başlıyor. bu karşılıklı aldatmalar bana bir ayeti hatırlattı nur suresi 26. ayet Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler de kötü kadınlara lâyıktır. Temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara yakışır. Onlar, iftiracıların kendileri hakkında söylediklerinden uzaktırlar; onlar için bir bağışlama, değerli bir nasip vardır. yani kahraman erkeğimiz temiz olmayınca eşide temiz olmadı sonra bu karı kocalar birbirlerini sevdiklerini anlayıp birbirlerini affedip hayatlarına devam etme kararı alıyorlar. iki tarafta kendi yollarına gidiyor bu roman bana günümüz dizilerinin beslendiği bir kaynak olabileceğini hissettirdi. çarpık ilişkiler aldatmalar yumağı.
Gönül Bir Yel Değirmenidir Sevda ÖğütürHüseyin Rahmi Gürpınar · Türk Dil Kurumu · 20215,6bin okunma