, şu anda okuyor
Dede Korkut
9.8/10 · 89 okunma
Aysun Baysan 1392 sayfa dedem Korkut beni korkuttu 😩🥺
Aysun Baysan
Büyük emeklerin, araştırmaların ürünü olan bu kitap bence çok çok değerli. Yazarımızın oğuz dilini birebir aktarması, günümüz Türkçesine uyarlamaması oldukça isabetli olmuş. Açıkçası anlamakta çok fazla zorlanmıyorum, cümle bütününe bakınca. Bir iki yerinde takılıyorum sayfanın, söz dizini var kendi içinde ordan bakıyorum çözemediklerimi. Aradaki numaraların ne anlama geldiğini hala çözebilmiş değilim. Sözlük kısmında, bizim küfür olarak saydığımız şeylerin çok farklı anlamları varmış orası şaşırttı beni. Burada paylaşmak isterdim ama paylaşılacak gibi değil :D . Şimdiden bir çok kelime öğrendim diyebilirim. Öğretmen değilim. Bu değerli mesleğe beni layık gördüğünüz için ayrıca teşekkür ederim. Maalesef bir çok kültürde Türkleri barbar olarak görüyorlar.
o zaman dilin ağırlığına rağmen okunur keyifli okumalar dilerim :)
Aysun Baysan
İtiraf edeyim. Herkesin gözünü korkutan mutlaka bir kitap vardır ya, hah işte, benim ki bu. Bir yerden başlamak lazım artık.
sayfa sayısını görünce ben de korktum 😂
🤭🤭 dili de ağır.
Aysun Baysan
Kitap 485'ten 640 sayfaya kadar 'Dresden Yazmasının Tıpkıbasımı' olarak eski yazıyla(Arapça) basılmış. O kısımları maalesef okuyamıyorum.
Aysun Baysan
197 - 484 e kadar söz dizini (sözlük). Hadi bakalım, devam.
Gitmiyor sanırım ablacım
Sona bıraktım🙄