#okudumyorumluyorum #günebakan
Puan 10/8
Herkese merhabalar...
Sizlere kalemini çoook sevdiğim ne yazarsa alırım ve okurum dediğim yazarımın kitabı ile geldim.
İpek ve Tayfun...
İpek doğduğu topraklara aşık kocaman aileye sahip sevgi dolu genç bir kızdır.
Ailesi ile bir çiftlik evinin yardımcılarıdır.
O eşsiz ve koskoca topraklarda beş kardeşten bir tek o kendinin oraya ait olduğunu hisseder.
Sırf toprağa olan aşkından dolayı da ziraat mühendisi olmak ister.
Bu kurduğu dünyada mutludur.
Ta ki...
Tayfun annesi ile yıllar önce terk edilen topraklara geri dönen genç bir adamdır.
Annesi ailesi tarafından red edildikten yıllar sonra o topraklara ziyarete gelirler.
Tayfun kardeşinin yürüyememesine neden olduğu o kazadan iki yıl geçmiş olmasına rağmen eskisi gibi değildir.
Kendisini asla affedemez.
Annesi, kardeşi Yağmur ve Tayfun oraya geldiğinde ise onların da hayatı değişecektir.
Çiftliğe geldiğinde 19 yaşında olan ve yıllar sonra ona kalan vasiyet ile geri gelecek olanda Tayfun'dur.
Çiftlik sahipleri bu dünyadan ayrılırken İpek ve Tayfun için bir planları vardır.
Mirasına İpeği de dahil eden büyük bey bilmeden de olsa güzel bir birlikteliğe de imza atmıştır.
Yıllar sonra İpek inatçı ve kararlı bir kadın, Tayfun ise ne istediğini bilen genç bir adam olmuştur.
Tayfun bu toprakları değerlendirme ve daha fazla para derdindeyken, İpek değerinin korunması ve tabiatın bozulmamasını ister.
Bu ikisi bunlar ile uğraşırken aralarında olan o çekim ise asla göz ardı edilemez.
Tayfun'un ise başka planları olduğunu öğrenen İpek büyük bir hayal kırıklığına uğrar.
Her şeyden vazgeçecek kadar da gururludur.
Aşkını bilen ama geç anlayan Tayfun için ise şimdi aklını başına alma zamanı gelir.
Aşk illa ki galip gelecektir.
Güzel içeriği, doğayı buram buram hissettiren tasvirleri, verdiği mesajların yerindeliği ile hepsi birbiriyle iç içe güzel bir kitaptı.