2023 6. kitabı
Okunma: 05 Mart 2023 00:00
Kalabalık bir taşralı ailenin en büyük kızı olan Minerva'nın omuzlarında ailenin bütün yükü vardır, babası papazdır, günün birinde at binme fuarına babası Londra'ya götürmeye karar verir, artık evlilik çağın geldi Minerva sana kısmet buluruz, hem bakarsın zengin biri olur ve böylece ailemizin hayatı kurtulmuş olur, maddi olarak zor durumdayız, 8 çocuk bakmak çok zor der. Minerva ilk başta evlenmek istemediğini ve kardeşlerine bakma yükümlülüğünü anlatır ama babası dinlemez ve yanında Londra'ya götürür. Minerva Londra'ya gitmek yerine ailesine bakmayı yeğlemekte olup, küçük kardeşi Annabelle'in evlenmesini ister ilk başta, fakat Londra'ya papaz babası ile birlikte gider. Yolda çapkınlığı ile meşhur Lord Sylvester ile tanışırlar, üstelik pek hoş bir karşılaşma olmaz, bir handa yanlış bir odaya girer oda numarasını yanlış okuduğu için ve Lord Sylvester'ın yatağında bulur kendini ve çok utanır. Londra'da kendisine talip aramaya koyulur ve sosyetenin gözü üzerindedir. Çeşitli lordlarla tanışır fakat ilk başta tanıştığı Lord Sylvester hem aklındadır, hem de Lord Sylvester onu diğer kötü niyetli lordlardan korumaya çalışır. Züppe takımı olarak adlandırılan ve evli olmalarına rağmen kız peşinde koşan lordların Minerva'ya karşı yaptıkları ve planladıkları kötü düşünceleri sebebiyle Minerva'yı herkesten korumaya başlamıştır. Küçük kaçamaklar ile de Minerva'nın kalbini fetheden Lord Sylvester, Minerva'nın onurunu ve gururunu korumaya çalışır. Sürükleyici, heyecan dolu bir aşk romanı ve entrikalarla dolu 19. Yüzyıl İngiltere'sini anlatan tarihi ve epik bir romandı, gayet başarılı buldum. Okunması gereken ilgi çekici bir kitap, tavsiye ederim.
İlişkiler
MinervaM. C. Beaton · Nemesis Kitap Yayınları · 201985 okunma