Kargalar Meclisi SPOİLERLI YORUM
2023 26. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2023 02:45
Kargalar Meclisi uzun zamandır elimde olan bir kitaptı. Yazarın Leigh BardugoLeigh Bardugo bütün kitaplarını birlikte alıp, okumaya gölge ve kemik Gölge ve KemikGölge ve Kemik serisiyle başlamıştım fakat benim için büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. İkinci kitaptan sonra okumayı bırakıp yazarın bütün kitaplarına karşı bir ön yargım oluşmuştu fakat son zamanlarda gölge ve kemik dizisinin ikinci sezonunun çıkmasıyla editlerde gördüğüm kadarıyla kargalara bayıldım ve yazara ikinci bir şans vermeye karar verdim. İyi ki de vermişim kitap tek kelimeyle MÜKEMMELDİ. Okurken sıkça bu iki seriyi nasıl aynı kişi yazmış olabilir diye düşünmekten kendimi alamadım. Yazarımız bence kendini geliştirmenin vücut bulmuş hali. Olaylar, karakterler hiç bitmeyen heyecan ve merak unsuruyla kargalar meclisi favori kitaplarım arasına girdi. Okurken karakterlere bayılcağınız kendinizi olayların içinde hissedeceğiniz bir kitap. Bence herkesin şans vermesi gerek. Kitabımız Kaz Brekker ve ekibinin işin ucunda çok yüklü bir miktar para olduğu için jurda parem isimli uyuşturucuyu üreten Bo Yul-Bayur'u Buz Sarayı'ndan kaçırmaya çalışması üzerinde dönüyor. Her bölüm farklı bir karakterin ağzından okuyoruz. Bu durum genel olarak çok hoşuma gitsede bazen bölümler öyle yerlerde bitti ki tadı damağımda kalmadı değil. Bu durum özellikle Kaz ve Inej'in ikili sahnelerinde oldu. Asla okumaya doyamadığım bir ikili. Diyalogları, iç sesleri o kadar güzeldi ki altını çizmediğim yer kalmadı. Kavuşmayı çok hak ediyorlar. İkinci kitaptan en büyük beklentim de bu zaten. Kaz'ın geçmişini okumak çok zordu. Jordie ile birlikte kimseye bir zararları yokken Pekka Rollins'in onlara attığı kazık çok ağırdı .Üstüne Jordie'nin ölümünü okumak Kaz'ın cesetlerin içinde kalması kanımı dondurdu ve o günden beri kimseye dokunamaması, eldivenle gezme detayı çok
Fantastik
Kargalar MeclisiLeigh Bardugo · Novella Dinamik Yayınları · 20164,564 okunma
1.446 Gösterim
Gölge ve Kemik serisini okumadan direkt bu Kargalar serisini okuyabilir miyim? İlk sezonu izledim ve sadece kargaları sevdiğim için direkt onları okumak istiyorum. Olur mu sizce?
Dante
gölge ve kemik serisini okumana gerek yok zaten diziyi izlediysen evreni az çok biliyorsundur gerçi diziyi izlememiş olsaydın da okuyabilirdin sadece ufak tefek kafa karışıklıkları yaşardın ama okudukça alışılıyor. Tek tavsiyem ilk bölümden sıkılıp, anlamıyorum diye düşünüp bırakmaman sayfalar ilerledikçe bağımlısı olacaksın :)
Sahte krallıkta kaze aşık olucaksın demedi deme
Dante
okumadan bile aşık oldummmm
ay evet evet her kelimene çok katılıyorum