Puan vermedi·172 syf.····Okunma: 17 Nisan 2023 21:40 Düz yazı şeklinde düşünen Zihni bırak,
Şiirle düşünen bir başka zihin türüne uyan,
Hece uzunluğunu bir kenara koy,
Yaşam tarzın şarkılar olsun.
Zihinden sezgi'ye geç,
Kafadan, kalbe
Çünkü kalp gizemlere daha yakındır.
Zaman zaman sosyal medyada osho'nun sözlerine rastlarız okuruz ve hayat felsefemize uyup uymadığını düşünürüz. Osho aslında bu sözleri hiçbir konudan bağımsız söylememiştir. O nedenle ara ara kitaplarını okumayı severim çoğu zaman benim hayat felsefemi yansıtır.
Osho Sezgi kitabında; zihin ve ruhsal alan arasındaki fark ile bize başka bir düşüncenin kapısını açıyor. Aslında hepimizin Doğal olan Sezgi süreçleri vardır ve sezgilerin birçoğunun toplum tarafından bastırıldığı için artık hissetmemekteyiz. Genelde düşünce yapısına yönelmiş durumdayız. Oysa ki hayatta en güzel şeyler an'da olanlardır. Düşünmek an'da olan güzel şeylerin önünü her zaman ket vurmuştur.
Osho bu kitabında bizlere sezginin tam olarak ne olduğunu, sezgilere nasıl ulaşmamız gerektiğini küçük hikayelerle anlatıyor. Sezgi'yi kendi içimizde ve başkalarında nasıl tanımlayabileceğimizin yollarını öğretiyor.
Sezgi kitabını okumak bana öğreti ve keyif verdi. Siz de kendi ışığınızı yakmak istiyorsanız sezgilerinize ulaşın!