2023 62. kitabı
Hikaye kahramınız Cem' in çocuk yaşta, yokluğunu çektiği babasının yerine bulduğu Mahmut Usta ile zor şartlar altında su aramalarıyla başlıyor. Hayatını kazanmak zorunda olan Cem, efsaneler ve gerçekler arasında sıkışıp kalmış, baba figürüyle olan iç savaşındayken, aynı zamanda olacaklardan habersiz, takıntı haline getirdiği esrarengiz bir tiyatrocu kadının peşinden sürükleniyor ve tüm hayatını etkileyecek kararlar alıyor. Hemen hemen her babanın oğlu ile benzer hayatlar yaşadığını, aynı eksiklikleri deneyimlediğini, aynı travmalardan geçtiğini, sonraki nesillere yine benzer yaşamlar bırakıldığını acımasızca gösteren bir hikaye. Kitabı bitirip kapağını kapattığımızda ise tüm bunların yanı sıra bu hikâye için kendini ispatlama çabasıda diyebiliriz aslında. Masallar bir hayatı ne kadar etkileyebilir, tüm benliğimizle benimsediğimiz efsaneler bir gün gerçek olur mu, sonunu her ne kadar biliyor olsak da yine de bir gün başladığımız yere dönermiydik ? Aşkı, hayal kırıklıklarını, büyüme sancılarını, özgürlüğü, pişmanlığı, umudu ve en önemlisi insanın kendiyle savaşını bulabileceğiniz bir kitap. Ben çok sevdim. Her bölüm heyecanım ve merakım katlanarak arttı. Farkettim ki Cem ve hikayesi aslında hepimizin hayatının bir parçası.
Kırmızı Saçlı KadınOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202462,2bin okunma