Louise Hay, düşünce gücüyle tedavi kitabında yaşadığımız hastalıkları hatta kazaları bile düşünce gücüyle bizim yarattığımızı dile getiriyor. Olaylar karşısında nasıl olumlu düşüneceğimizi ve bunun hayatımıza etkisinin tekrar olumlu yönde olacağını öğreniyoruz. Hatta travmalarımızı, çocukluğumuzdan kalan kırgınlıklarımızı ve öfkemizi düşüncelerimizle iyileştirmek için ipuçları veriyor.
Kitapta beni rahatsız eden tek şey arka sayfalarda yer verdiği hastalıkları ve sebep olduğu düşünceleri spesifik olarak vermesi oldu. (Yani her kendini küçümsenmiş hisseden dişinde bir apseye mi sahip oluyor?) Ben bu konuda kitapta herhangi bir kaynak ya da bilimsel bir çalışma göremedim. Kitapta bu denli nokta atışı bilgi vermesi beni rahatsız etti diyebilirim. Onun dışında kitap zaten tamamen yazarımızın hayatını referans alarak yazılmış içerisinde bol bol 'bence' kelimesi geçmekte.
Tamamen karamsar biri olarak, olumlu düşünceyi bir kitaptan öğrenmek hoşuma gitti. Olumlu düşünelim. En kötü ne olabilir ki?