·264 syf.····Okunma: 24 Nisan 2023 18:11 Ayfer Tunç'tan okuduğum 2. Kitap. Suzan Defter' i çok beğenmiştim, yazarın farklılığı, hem konu olarak hemde karakterler olarak seçimi, beni etkilemişti. Kitap zaten kendi kendine ben farklıyım diyordu.)
Kapak Kızı ise bir üçlemenin ilk kitabı. Hikayemiz bir trende başlıyor. Bir derginin kapak resmi olan Şebnem'i gören 3 kişinin (bünyamin, ersin ve Selda) düşünce yoluyla geçmişlerini anlatıyor. Sağlam görünen ailelerinin geleneksel düşüncelerle ahlâk diye nitelendirdikleri eleştirilerle aslında nasıl zayıf olduklarını anlatıyor. Bakmaya bile dayanamadıklari şebnem onların dünyasının sırlarını açığa çıkarıyor. Şebneme bakan gözler aynı şekilde kendi hayatlarının yapılarını da görüyor. Konu Şebnemdi ama anlatılan onlardı hep. Aslında iğrenerek baktıkları şey şebnemin çıplaklıklığı değil kendi hayatlarının çıplak bir şekilde gördükleri ayıplarıydı. Her karakterin bu çıplaklığa baktığında farklı bir nedeni vardı.
Her bölüm başkası anlatıyor. Sonlara doğru bölümler birleşmeye başlıyor. Başrolümuz olan şebneme söz verilmiyor. O kadar bahsi geçen bu karakteri merak etmemek elde değil işte onun hayatına 2. Kitapta yer verilecek biran önce okumayı düşünüyorum.
Ayfer Tunç bu eserinde geçmişe dönüş ve postmodernizm tekniğini kullanıyor. Yazarın dili zaten akıcı kitap sizi hemen bağlıyor. Kurgusu muhteşem. Aile sorunları, iç çatışmalar ve ruh tahlilleri her zaman bulunmakta. Seri olması bence harika bir karar. O merak duygumuz en azından giderilecek. Farklı bir kitap dediğim gibi bence okunmalı.)
___