·336 syf.····Okunma: 25 Nisan 2023 21:51 Bu kitabı okurken mendillerinizi hazırlayın Beni derinden yaralayan bir aşk hikayesi okumuş bulunuyorum Kitaba ilk başladığımda böylesini hayal etmemiştim, yarıya kadar her şey normaldi ve sonrasında olacaklar kafamda birbir aydınlanırken sonunu bilmek istemedim ama durmak ne mümkün Bitti ve kalbim kırık
Hikayemiz iki farklı zamanda geçiyor. Şimdiki zamanda; Maggie, New York’ta bir sanat galerisinin yöneticisi, bekar, sayısız yayın için harika fotoğraflar çekerek dünyayı dolaşan başarılı bir fotoğrafçıdır ve ne yazık ki ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır. Bu yüzden de işlerini kolaylaştıracak bir yardımcı almayı düşündüğü sırada galerisinin kapısından içeri genç bir adam girer. Mark, burada çalışmak istediğini beyan ederek özgeçmişini sunarken Maggie ona karşı güvensizdir fakat zamanla güvenini kazanan bu genç adama hayatının hikayesini anlatmaya başlar. İşte bu zamanlarda 20 yıl geriye, Maggie’nin 16 yaşındaki zamanına dönüyoruz. Maggie başına gelen bir durum yüzünden ailesi tarafından kısa bir süreliğine neredeyse hiç tanımadığı bir teyzesinin yanına, yıl boyunca çok az kişinin yaşadığı bir balıkçı köyü olan Ocracoke'a gönderilir. Başlangıçta sadece geride bıraktığı arkadaşlarını ve ailesini düşünebiliyordu ta ki adada yaşayan birkaç gençten biri olan Bryce Trickett ile tanışana kadar. Birlikte çok zaman geçirdikleri için, Bryce ona Ocracoke'u ne kadar çok sevebileceğini göstermeye başladı ve hatta onu fotoğrafçılıkla tanıştırdı ki bu ona hayatının geri kalanını belirleyecek bir tutku oldu.
Bu nazik arkadaşlık unutulmaz bir aşk hikayesine dönüştüğünde, Maggie ve Bryce hayat planlarını birbirlerine karşı güçlü duygularına uyum sağlayacak şekilde ayarlamak zorunda kalırlar. Fakat bir şeyler maalesef yolunda gitmez. Şimdi ise, yirmi yıl sonra, Maggie kendisini Ocracoke'ta mahsur kalan bir genç olarak geçirdiği zaman hakkında giderek daha fazla düşünürken buluyor. Maggie, fotoğrafçılık dünyasında büyük başarılar elde etmiş olsa da, Bryce ile teyzesinin bakımı altında geçirdiği zamanla hiçbir şeyi kıyaslayamıyor.
Peki Maggie hayatta gerçekten ne istiyordu ve zaman dolmadan bunu başarabilecek miydi? Onu bekleyen büyük sürpriz neydi? İkisinin arasındaki aşk nasıl sonuçlandı? Çok daha fazlasıyla birlikte okuyup öğreniyoruz