Tek Dileğim

Orijinal Adı:
The Wish

2026 10. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2026 23:57
Ben bu kitabı okurken en çok duygusal tarafına kapıldım çünkü bazı yerlerde gerçekten insanın içine işleyen bir havası vardı. Özellikle karakterlerin yaşadığı kırgınlıklar bana gerçek geldi. Ama bazı bölümlerde olayların fazla hızlı geliştiğini düşündüm biraz daha derin anlatılabilirdi. Yine de dili çok akıcı olduğu için kitabı elimden bırakmadan okudum. Bazı sahneler bana klişe geldi ama duyguyu vermeyi başardığını düşünüyorum. Kitabın sonunda hem hüzün hem de umut hissi kaldı bende. Genel olarak kusurları olsa da bence duygusal kitap sevenlerin sevebileceği bir roman olmuş.
Duygu ve Düşünce
2023 41. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2023 21:51
Bu kitabı okurken mendillerinizi hazırlayın Beni derinden yaralayan bir aşk hikayesi okumuş bulunuyorum Kitaba ilk başladığımda böylesini hayal etmemiştim, yarıya kadar her şey normaldi ve sonrasında olacaklar kafamda birbir aydınlanırken sonunu bilmek istemedim ama durmak ne mümkün Bitti ve kalbim kırık . Hikayemiz iki farklı zamanda geçiyor. Şimdiki zamanda; Maggie, New York’ta bir sanat galerisinin yöneticisi, bekar, sayısız yayın için harika fotoğraflar çekerek dünyayı dolaşan başarılı bir fotoğrafçıdır ve ne yazık ki ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır. Bu yüzden de işlerini kolaylaştıracak bir yardımcı almayı düşündüğü sırada galerisinin kapısından içeri genç bir adam girer. Mark, burada çalışmak istediğini beyan ederek özgeçmişini sunarken Maggie ona karşı güvensizdir fakat zamanla güvenini kazanan bu genç adama hayatının hikayesini anlatmaya başlar. İşte bu zamanlarda 20 yıl geriye, Maggie’nin 16 yaşındaki zamanına dönüyoruz. Maggie başına gelen bir durum yüzünden ailesi tarafından kısa bir süreliğine neredeyse hiç tanımadığı bir teyzesinin yanına, yıl boyunca çok az kişinin yaşadığı bir balıkçı köyü olan Ocracoke'a gönderilir. Başlangıçta sadece geride bıraktığı arkadaşlarını ve ailesini düşünebiliyordu ta ki adada yaşayan birkaç gençten biri olan Bryce Trickett ile tanışana kadar. Birlikte çok zaman geçirdikleri için, Bryce ona Ocracoke'u ne kadar çok sevebileceğini göstermeye başladı ve hatta onu fotoğrafçılıkla tanıştırdı ki bu ona hayatının geri kalanını belirleyecek bir tutku oldu. . Bu nazik arkadaşlık unutulmaz bir aşk hikayesine dönüştüğünde, Maggie ve Bryce hayat planlarını birbirlerine karşı güçlü duygularına uyum sağlayacak şekilde ayarlamak zorunda kalırlar. Fakat bir şeyler maalesef yolunda gitmez. Şimdi ise, yirmi yıl sonra, Maggie kendisini
Tek dileğim
2023 8. kitabı
NICHOLAS SPARKS TEK DİLEĞİM Herkese Merhabalar Benim Sevgili dostlarım. Nisan ayında öylesine kaliteli eserler okudum ki, bunlardan bir tanesi de Dex yayınlarının çıkarmış olduğu Tek dileğim kitabı. Romantik tarzı kitaplara karşı oldum olası büyük bir zaafım vardır. Öyle keyifle okudum ki, tabi ana karakterin hep mutlu olmasını isterdim orasıda ayrı bir mevzu. Hayat işte; inişleriyle çıkışlarıyla yaşanıp gidiyor. Aslında hepimizde bir kelebek ömrü var. Her ne kadar kelebeğin ömrü bir gün olsa da, hayatın bize de sunduğu bir nefeslik ömür işte… Ayakları üzerinde ne olursa olsun durabilen güçlü Maggie Dawes’in hikayesini anlatan eserimiz, hem hüzünlü, hem de mutlu olan anlara götürmektedir bizi. Seyahat fotoğrafçılığı mesleğine sahip olan ana karakterimiz, fazlasıyla özgürlüğüne düşkün biridir. Gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi, bol bol fotoğraf çekmeyi çok sevmektedir. Fakat bir sıkıntısı olduğunu, Maldivlerin Vaadhoo adasına gittiğinde, omzundaki siyah benin anormal göründüğünü farkeden Dermatolog Doktor Kesselin kendisini uyarmasıyla başlar. İçine kurt düşen Maggieye kontroller sonrası Cilt Kanseri Teşhisi konur. Bundan sonra bütün hayatı alt üst olan Maggie, ne yapmasını gerektiğini düşünürken, Youtube sayfasından Cilt kanseri hikayesini anlatmaya başlar. Bu durum o kadar popüler olur ki, ilerleyen zamanlarda gençlik döneminin anılarını anlatmaya bile gider. Beni en çok etkileyen dönemi bir gençlik hatası olan on altı yaşında hamile kalmasıydı. Maggie nin ailesi inanılmaz sıkıntılı insanlar, düşüncelerinin negatifliği beni boğdu desem yeridir. Ama aile bireylerinden en iyi anlaştığı kişisi Linda Halası, hatta en büyük destekçisi desem yeridir. Kitapta noel zamanlarını anlatırken, yine içim bir hoş oldu. Süslemeler; resmen gözümde dolu dolu canlandı. Tam da o dönemler
Dram
2026 10. kitabı
Bazı kitaplar vardır; kapağını kapattığında kalbin açık kalır. Bu kitap onlardan biri… İçinizi sıcacık yapan bir hikâye gibi başlıyor ama sayfalar ilerledikçe o sıcaklığın içinde yanan bir ateş fark ediyorsunuz. Romantizm, kalp kırıklığı, pişmanlık ve umut… Hepsi aynı kalpte atıyor. Hikâye iki farklı zamanın ipleriyle örülmüş. Bir yanda günümüz, diğer yanda yirmi yıl öncesi… Geçmiş ve şimdi, kalbin iki odası gibi sürekli birbirine kan pompalıyor. Ve ben bu iki anlatımlı yapıya her zaman hayran olmuşumdur; çünkü insanın iç dünyası da tam olarak böyle çalışır. Maggie Dawes… Özgürlüğü omuzlarında taşıyan bir seyahat fotoğrafçısı. Dünyayı geziyor, ışığı yakalıyor, anları donduruyor. Ama bir gün, Maldivler’de fark edilen küçük bir ben, hayatının en büyük karanlığına dönüşüyor. Cilt kanseri. Bir kelime… ama bir hayatı yerle bir etmeye yetiyor. Bu teşhisle birlikte Maggie’nin dünyası başına yıkılırken, o yeniden ayağa kalkmanın başka bir yolunu buluyor: Hikâyesini anlatmak. YouTube’da açtığı sayfa bir günlüğe dönüşüyor; ardından geçmişin kilitli kapıları açılıyor. Gençlik yıllarına, hatalarına, kırılmalarına… Beni en çok yaralayan, on altı yaşında yaptığı o “gençlik hatası”ydı. Hamile kalması ve ailesinin ona sırt çevirmesi… Soğuk, acımasız, yargı dolu insanlar… Ama o karanlığın içinde bir yıldız vardı: Linda Halası. Şefkatin, anlayışın ve koşulsuz sevginin vücut bulmuş hali. Linda, Maggie’nin hayata tutunduğu son dal gibiydi. Ve sonra Noel sahneleri… Işıklar, süsler, sıcak kahveler… Sayfalar değil, kalbim süslendi sanki. İşte tam o anlarda Bryce girdi hikâyeye. Nazik, sakin, güven veren bir adam… Maggie’nin ruhuna yoldaş oldu ama kalbine değil. Onların dostluğunda bile bir kırgınlık vardı. “Keşke” dedim defalarca. Ama belki de bazı insanlar hayatımıza aşk olmak için değil,
2023 65. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2023 00:01
#tekdileğim #nicholassparks AŞK HER KORKUDAN GÜÇLÜDÜR… Nicholas Sparks, kalemiyle ilk kez tanıştığım bir yazar oldu. Normalde dram romantik kitaplar beni okurken yoruyor yalan değil. Beni tanıyanlar bilir ki romantik kitaplarda yetişkin içerik fazla olmazsa pek tercih etmiyorum. Fakat bu yazar bu yargımı kırmayı başardı. Kitaplarının da 50 den fazla dile çevrilmiş olması ve her okuyanın yaptığı duygu yüklü yorumlar beni çekmeyi başardı. İyi ki de çekmiş. Duygu selinde boğulmaya yüz tutmuş bir eserle kucaklanmış oldum. Hikayesi her anlamda etkileyici her detay gerçekten gönül telini titretecek cinsten. Ünlü bir fotoğrafçı olan Maggie, dünyanın dört bir yanını gezerek çektiği fotoğraflarla ve New York’ta işlettiği galeri işe yaşamını sürdürüyor. Ne var ki öğrendiği ölümcül bir hastalık sonucu sarsılıyor. Kanser gitgide onu ele geçirirken yaşadığı heranını gün gün dünyanın önünde paylaşmaya başlıyor youtube videoları ile. Aynı zamanda İş yükünü de hafifletmek için kendisine bir yardımcı almayı düşünürken galeriye tam da bu sebeple gelen genç bir adamla yolları kesişiyor. Genç asistanla gün geçtikçe güven köprüsünü sağlamlaştırıp yakınlaşmaya başlıyorlar. Yakınlaştıkça geçmişte acı dolu anılarının bulunduğu kutuyu ortaya atıyor Maggie. 16 yaşında genç bir kızken yaşadığı zor anlara bir yolculuğa çıkıyorlar birlikte. Kutunun kapağı açıldıkça Maggie’nin o hüzünlü kasaba hayatı ve ailesi tarafından yanlız bırakılışına şahit oluyoruz. Küçük yaşta hamile kalması, ailesi tarafından bilmediği bir balıkçı köyüne halasına gönderilmesi,orada tanıştığı ve zaman geçirdikçe arkadaşlıktan unutulmaz bir aşk hikayesine dönüştüğü Bryce ile olan hikayeye tanıklık ediyoruz. Maggie’nin yaşamı yüreğimizi yaksada her anında ona büyük desteğiyle yoldaş olan Bryce çok anlayışlı bir
2023 16. kitabı
Tek Dileğim Birini kaybetmek istememenin temelinde korku vardır.. Korktuğunu biliyorum .Ama şunu unutma ki aşk her zaman korkudan güçlüdür. - Maggie bir sürü yeri gezmiş ünlü bir seyahat fotoğrafçısıdır. New yorkta bir galeri işletmektedir. Her şey çok güzel giderken bir gün hasta olduğunu öğrenir. Hastalığından dolayı İşlerle çok fazla ilgilenemeyince Mark ‘ı asistanı olarak işe alır.. Zamanla yakınlaşmaya başlarlar ve Maggie geçmişini anlatmaya başlar. Tüm sırlar ortaya dökülür. Halasının yanına neden gönderildiği. Orada tanıştığı Bryce’nın hayatını nasıl değiştirdiğini..Onları bekleyen üzücü sonu okuyunca çok etkileneceksiniz… Ve gerçekten şok edici bir son sizi bekliyor .. Son zamanlarda okuduğum en etkileyici kitaptı.Güzel bir Aşk hikayesi okumak istiyorsanız. Kesinlikle tavsiye ederim…
2024 26. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2024 09:28
Nicholas Sparks'ın kitaplarını gördüğümde hiç düşünmeden almamın bir sebebi var: hayatın içinden yazıyor. O kadar ki her okuduğum kitapta içindeki karakterlerle beraber güldüm, onlarla beraber ağladım, acı çektim, olgunlaştım. Bu kitap için aşk kitabı demişler. Ama eminim ki yazar da bana katılır bu bir aşk kitabı değil. Bu bir kadının kendini bulma hikayesi. Düşünsenize 16 yaşında ve hamile kalmışsın, ailen seni halanın yanına 9 aylığına göndermiş. Daha kim olduğunuzu bile bilmiyorken hayat karşınıza birini çıkartıyor ve bütün hayatında yaptığın seçimleri etkileyecek olan görüşlerini sana söylüyor. Bütün hayatını şekillendiriyor. Kitabın sonunda boğazımda bir düğüm, gözlerimde yaş vardı. Marmarayda olmasam oturur bir posta ağlar, üstüne kardeşimi arayıp "çok güzeldiii" sözleri eşliğinde kitabı anlatırdım kesin :))
2025 10. kitabı
Okunma: 15 Mart 2025 12:51
"Sonuçta hayattaki en önemli şey bu değil mi? Seçtiğin kişi tarafından gerçek anlamda tanınıp sevilmek?" Herkese merhaba. Bugün uzun zaman sonra beni ağlatan bir kitapla geldim. Hızlıca kitabın konusundan daha sonra da kitapla ilgili düşüncelerimden bahsetmek istiyorum. Kitabın konusu: Maggie Dawes onlarca ülke gezmiş ünlü bir seyehat fotoğrafçısıdır. New York'ta bir galeri işlemekte ve dünyayı dolaşarak fotoğraflar çekmektedir. Ancak daha sonra Maggie'ye dördüncü evre melanom kanseri teşhisi konulur ve ömrünün son aylarında olduğunu öğrenir. Bu esnada galeride çalışmaya başlayan Mark ile yakınlaşan Maggie ona yıllar önce yaşadığı bir aşk macerasını anlatmaya karar verir. Kitap hakkındaki hislerime gelecek olursam, uzun zamandır böyle ters köşe olduğum bir kitap okumamıştım. Kitabın özellikle son bölümleri beni çok etkiledi ve göz yaşlarımı tutamadım. Spoiler vermek istemediğim için daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Mutlaka okumanızı tavsiye ettiğim bir kitap. Mendilinizi hazırlamayı unutmayın çünkü duygusal olarak çok etkileneceksiniz. Benden bugünlük bu kadar kitapla kalın.
Tek dileğim
2023 49. kitabı
Maggie Dowes ünlü bir fotoğrafçıdır. Hayatı NewYork'da hep hayalini kurduğu galeriyi işletmek ve dünyanın dört bir yanını gezerek fotoğraflamakla geçmiştir. Fakat hiç beklemediği bir zaman da çıkagelen ölümcül bir hastalıktan dolayı yanına yardımcı almayı düşündüğü sıralarda kapıdan bir genç girer. Mark, bu galeride çalışmak için özgeçmişini verir ama Maggie’nin bu gence karşı bir güvensizliği vardır. Zamanla birbirine güvenen bu ikili sonunda geçmişlerini dökerler ve böylelikle Maggie’nin yirmi yıl geride ki unutulmaz hikayesi tekrar gün yüzüne çıkar. İçinizi sıcacık yapacak bir hikayeye hazır mısınız? Kitabın anlatımı çok güzeldi, karakterler, çok iyi yazılmış romantizm ve kalp kırıklığı. Hikayemiz yukarıda anlattığım gibi iki farklı zamanda geçiyor. Bir yandan günümüzü anlatırken bir yandan yirmi yıl öncesi yaşananları okuyoruz ki böyle iki anlatımlı kitapları çok seviyorum. Gençliğinde yaptığı bir hata sonucu ailesinin en keskin yanlarıyla tanışmak zorunda kalması çok üzücüydü. Fakat bunların yanında Linda hala o kadar mükemmel birisiydi ki kitaptaki en sevdiğim karakterlerden birisi olabilir. Maggie cidden çok güçlü bir karakterdi. Olaylara karşı duruşu beni çok sevindirdi. Ve kitabın öyle bir sonu vardı ki sırf o son için tekrar tekrar okumaya değer bence. En başta da dediğim gibi içinizi sıcacık yapacak ve size her duyguyu yaşatacak bir hikaye istiyorsanız bu kitaba bir şans verin çünkü ben çok sevdim.
İnceleme
2023 48. kitabı
Tek Dileğim yazardan okudugum ilk kitap olup beni çok çok etkileyen bir kurgu oldu. Hüzünlü duygusal ve okuyanı etkileyen konusuyla bittiğinde de etkisinden çıkmanız kolay olmuyor. Bundan sonra Nicholas Sparks ismini duyduğumda aklıma ilk gelen hikaye bu olacaktır. Maggie Dawes,  New York'da ünlü bir seyahat fotoğrafçısıdır. Dünyanın dört bir yanındaki yerleri fotoğraflarken aynı zamanda başarılı bir şekilde galeride işlenmektedir. Gezdiğinde gittiği her yeni yerlerin fotoğrafını çekmeyi seven Maggie'ye tibbi olarak onu sarsacak bir teşhis konur. Bu süreçten geçerken de galeride ona yardımcı olacak bir asistan almaya karar verir ve Mark ile tanışır. Maggie ve Mark yavaş yavaş birbirlerine alışırken genç kadın Mark'a bir hikaye anlatmaya başlar. Bu hikaye ile birlikte geçmişe giden Maggie'nin hayatının kapılarını açıyoruz. Bundan sonra elinizden bırakmadan zaman zaman kalbiniz kırılarak okuyacağınız etkileneceğiniz bir kurgu sizi bekliyor. Duygusal, sizi etkileyen bir aşk ve kalbinizi titreten bir hikaye okumak istiyorsanız Tek Dileğim tam sizlik diyebilirim....

Nicholas SparksYazar · 30 kitap
Romanlarında aşk, trajedi ve kader temalarını kullanır. Yayınlanmış 20'nin üzerinde romanı bulunmaktadır, 10'un üzerinde romanı beyazperdeye yansıtılmıştır. Babası profesör Michael Sparks ve annesi göz doktoru Jill Emma Marie Sparks'tır. Abisi Michael Earl Micah Sparks (1964-) ve kız kardeşi (33 yaşında ölmüş olan) Danielle Dana Sparks (1966-2000) olmak üzere ailenin ortanca çocuğudur. Sparks, kız kardeşinin A Walk to Remember (Uzaktaki Anılar) romanının ana karakterinin ilham kaynağı olduğunu söylemiştir. Katolik olarak yetiştirilmiştir. 1984 yılında Bella Vista Lisesi'nden okul birincisi olarak mezun olmuştur. Sonrasında burslu olarak Notre Dame Üniversitesi'ne girmiştir.  1985 yılında ilk romanı olan The Passing'i, ardından 1989 yılında The Royal Murders'ı yazmış fakat bu iki kitabı da hiç yayınlamamıştır. Üniversiteden mezun olduğu yıl gelecekteki eşi Cathy Cote ile tanışmıştır. 22 Temmuz 1989'da evlenmiş ve Sacramento, Kaliforniya'ya taşınmıştır. 1993 yılında The Notebook (Defter) romanını yazmıştır. Ekim 1996'da kitabı yayınlanmış, ilk haftasında New York en çok satanlar listesine girmiştir. Ardından uluslararası en çok satanlar listelerine de giren birkaç kitap daha yazmıştır. New Bern, Kuzey Carolina'da eşi Cathy Cote ve çocukları Miles, Ryan, Landon, ikiz kızları Lexie, Savannah ile birlikte yaşamaktadır.