·504 syf.····Okunma: 26 Nisan 2023 19:53 “Babasız çocuklar tanrıya sığınırdı ama o tanrı olmayı seçti.”
Kitabı ilk elinize aldığınızda bu söz ile karşılaşıyorsunuz, okurken anlamlandıramamıştım fakat kitabı bitirdince cümle çok anlamlı geldi. Mitoloji ile ilgili kitaplar okumak ilgimi çektiği için okumak istedim. Yazarın mitolojik öğelerle olayları birleştirmesi sonucu güzel bir roman karşımıza çıkmıştır. Topraklarımızda yer alan Pergamon Antik kentinden öğeler içermektedir. Ölmez ailesinin başından geçen cinayetleri ele alan kitap cinayetleri kimin işlediğini bulmaya çalışırken mitolojiden yola çıkarak Yıldız başkomiserin cinayeti çözümlesiyle sonuçlanır. Olayın sonucunu da şaşırtıcı olmuştur. Polisiye okumayı sevmeyen biri olarak söylüyorum ki polisiye sevmeyen bir insanın da hoşuna gidicek bir kitap olduğunu söylemek isterim. Yer yer sıkıldığım noktalar oldu tabiki de fakat ben bunu polisiye okumayı sevmediğime yoruyorum. Polisiye ve mitoloji okumayı severlerin keyifle okuyacağı bir kitap kesinlikle. Keyifli okumalar diliyorum.