2023 14. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2023 00:55
•İncelemeye kitaptan sevdiğim alıntılarla başlamak istedim Sevgi her şeyi bağışlatır, sevgiyle her şey bağışlanır. #alıntı Biri yaklaştı mı yanıma, kendini beğenmiş kişiliğine dayanamıyorum Özgürlüğüm kısıtlanıyor. Arada 24 saat geçmeden ondan nefret etmeye başlıyorum dünyanın en iyi kişisi olabilir oysa.. Çocuk gibi gülüyorsun, ama çile çekmiş biri gibi de düşünüyorsun. Gelelim kitaba Okumak isteyenin gözünü korkutan bu kalın kitap aslında o kadar da yorucu, ilerlemeyen, betimleri ve tasvirleri ağır bir kitap değil öncelikle bunu söylemek istiyorum. Kitap detaylı anlatılamayacak kadar uzun o nedenle ana hatlarıyla anlatmak ve bir kaç gözlemimi aktarmak istiyorum Sorumsuz baba Fiyodor pavloviç karamazov ve ayrı iki anneden olan üç oğlu: ilk karısından dimitri yani Mitya, ikinci evliliğinden ise İvan ve aleksey (alyoşa) arasında yaşananların ana tema olarak ele alındığı kitapta, asıl mesele Baba pavloviç’in büyük oğlu dimitriyle aralarında geçen kadın husumetidir. Bana pavloviç karamazov sorumsuz, çocuklarının yetiştirilmesinde hiç bir payı olmayan ama onlara annelerinden kalan mirasa konan sorumsuz adi derecesinde birisidir baba ve oğlun arasındaki bu çekişme, mityanın talihsizliğiyle sonuçlanır. Ayrıca kendisinin bir tanede gayrı meşru oğlu semendikov ise işleri daha da karıştırıp intihar eder Dostoyevski karamazov kardeşleri kaleme alırken aslında sadece onların hayatını ve kişiliğini değil, etrafındaki karakterinde geniş analizlerini, ilerleyen sayfalardaki görevlerine atıf yaparak detaylı bir şekilde ele almış. Olayları öyle bir anlatıyor ki sanki bu kendi yaşantısında kendi kasabasında meydana gelmiş kendisi bizzat mityanın duruşmasına katılmış gibi anlatıyor. Buda inandırıcılığı ve samimiyeti arttırdığı gibi okuyucuyu içine çekiyor. Kitap bittikten sonra öylece kalakaldım bi, çünkü pek çok konu sonuçsuz kaldı. Kafamda soru işaretleriyle kalmak beni biraz sinir ettiyse de kitabı sevdim. Bunca sayfayı zavallı ilyuşanın ölümünü anlatmak için mi yazdın diye ufak bir sitem etmiş olabilirim Şimdiden iyi okumalar Şule Karamazov Kardeşler Fyodor Dostoyevski
Araştırma-İnceleme
Karamazov KardeşlerFyodor Dostoyevski · Ötüken Neşriyat · 201845,4bin okunma