Puan vermedi·276 syf.··Beğendi
···Okunma: 18 Nisan 2023 18:30 Zeyno: iyi eğitimli güzel bir kızdır. Doktor Saffet ile nişanlıdır. Daha sonra en yakın arkadaşı Azize'nin dayıoğlu Hasan'a aşık olur. Fakat Azize'de onu sevmektedir. Arkadaşı için kendi mutluluğunu hiçe sayar ve Hasan'ı reddeder. Daha sonra kendinden yaşça büyük Muhsin Bey ile evlenir.
Azize :Zeyno'nun en yakın arkadaşıdır. Ölecek kadar akrabası Hasan' a aşıktır. Hasan ile evlendikten sonra hamile kalır fakat doktor hastalığı yüzünden çocuğu aldırmasını söyler ama Azize her şeye rağmen çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. Nitekim getirir de fakat doğum sırasında kendisi hayata veda eder.
Hasan: Azize'nin akrabasıdır. Yakışıklı bir Türk subayıdır. Zeyno ile tanışır ve ona aşık olur. Ama Azize bu duruma çok üzülür ve boğazın derin sularına kendini bırakır. Bu nedenle Zeyno Hasan'ı reddeder ve Azize ile evlenir birlikte yurt dışına giderler. Orada da Dora ile tanışır ve Azize'yi aldatır.
Saffet: Zeyno'nun ilk nişanlısıdır. Doktordur.
Dora:Dora Avrupa'da yaşayan güzel bir kadındır. Ayrıca Zeynep'e benzemekte. Hasan'da bundan çok etkilenir.
Öncelikle güzel bir alıntı ile başlamak isterim : benim kadar aşkın pençesine düştükten sonra mutlak bir serbestlik ve sükûnla kurtulan, aşkını olduğu gibi arkadaşının saadeti için feda eden var mıdır? İşte bu üç satırlık cümle kitabı özetliyor. Bu zor kararı Zeyno arkadaşı için veriyor. İşte bu kararının ardından Zeyno'nun sıkıntılarını, kalp ağrılarını, buhranlarını okuyoruz. Gerek Zeyno'nun günceleri gerek Azize ile mektupları muazzam bir uslüpla anlatılmış bir aşk romanı...