Öyledir ya ölmez iyiler...
2022 2. kitabı
Bu ana baba sevgisi görmemiş çocuk bu kadar merhameti nasıl biriktirmiş içinde? Her doğan çocuk dünyaya temiz geliyor. Onu biz kirletiyoruz. Hırs ile vahşetle, mal mülk derdi ile. Bunun için tertemiz. İyi insanların devri… Kültürün yozlaşmadığı, herkesin birbirlerine yardımı esirgemediği, düşene el uzatılan devir… Kötülüklerin azınlıkta olduğu bir devir… Aynı melemene ekmek batırıldığı, kimselerin arasında ayrı gayrı olmadığı bir devir… İyi insanların azaldığı bir devirde bu 4 iyilik insanı konu ediniyor yazar samimi ve açık bir üslupla. Kitap 5 bölümden oluşuyor hepsinin mesajı aynı iyilik… Son bölümde iyilerin neden ölmediğini açıklıyor yazar bize. Sıtkı, Cihan, fotoğrafçı Mustafa ve doktor. Dörtler Makamı… Yolları Hacı Kadir’in kahvesinde kesişiyor. Hepsinin ayrı hüzünlendiren bir hikâyesi var. Ama yazar onlarla bize anlatıyor iyilik yapmayı… İyiliksever insanlar hepsi. Ölümlerinden sonra bile iyilikleri her yerde anlatılıyor. Bu yüzdendir ya iyiler ölmez… Böyledir. Bizde iyiler ölmez. Evliya olup aramızda yaşarlar. Nitekim görüyorsunuz işte.
İyiler ÖlmezMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 20166,7bin okunma