Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 28 Nisan 2023 00:00 Latin Amerika kültürü, çeşitli inanışlar, ritüeller ve toplumsal kabuller barındırıyor içinde. Bense aşina olmadığım bu dünyada kaybolmaktan keyif alıyorum.
Roman, Titanın evin doğan son kızı olması nedeniyle ölene kadar annesinin bakımını üstlenmek zorunda olması ve evlenmesinin mümkün olmaması üzerine aşık olduğu adamın kardeşiyle kurduğu yuvaya şahit olması temasında ilerliyor.
Nasıl Kolera Günlerinde Aşk'ta iki kişi arasındaki aşktan fazlasını tadıyorsam, bu kurguda da çok daha fazlasının hazzını yaşadım. Yemek tarifleriyle dolu bu kurguda bir kadının nasıl büyüdüğü, nasıl geliştiği, nasıl öldüğü ve yeniden nasıl dirildiğine şahit oldum. Öte yandan şu hayatta karar almanın zorluğunu ve o kararın sonuçlarına nasıl da göğüs gerdiğimizi bir kez daha hissettim. Bana efsaneymiş gelen onların kültüründe ise belki de normal sayılan ve inanması oldukça sıradan olan sürreal olaylara tanık oldum. Ki böyle olunca Yüz Yıllık Yalnızlığı hissetmeden yüreğim geçemedi ve içim ısındı.
Siz de keyifle okuyun, aldığınız kararlara sıkıca sarılın ki şu hayatta piyon olmaktan öteye geçebilelim dilerim