·360 syf.··Beğendi
···Okunma: 24 Nisan 2023 22:58 Sfenksin Kolu, Babil Serisinin ikinci kitabı. Dört kitaptan oluşan seride henüz üçüncü ve dördüncü kitap Monokl Edebiyat tarafından çevrilme sürecinde. Bu yazı ilk kitabı okumayanlar için spoiler içerebilir.
Kitap, ilk kitabın sonunda bir araya gelen küçük ve ilginç ekibimizin hayatta kalma ve Pelfiya limanına demirleyebilmek için yeterli parayı kazanabilme (ya da çalabilme) mücadelesiyle geçen zamanlarını anlatarak başlıyor. Thomas bir yandan gördüğü Marya hayaletinden kurtulmaya bir yandan da kaptan olarak güvenilir kalmaya çalışırken Komiser de hala resmin ve Thomas'ın peşinde. Ekip, Pelfiya limanına girmek için yaptıkları sonuçsuz gezilerde kule için önemli olaylara tanık olunca, çaresizlikleri onları Sfenks'e kadar götürüyor. Sfenks bir efsane mi gerçek mi sorusunun cevabını Senlin'le birlikte öğrenirken kulenin ve resimlerin sırlarının bir kısmı da açığa çıkıyor. Elbette bu sırlar hala yeterli değil aksine bu kitapta cevabı beklenen bir sürü yeni soru ortaya çıkıyor.
'Nadiren kaybolan adam veya kadın nadiren yeni bir şeyler keşfeder.' (sayfa 155)
İkinci kitapta anlatılanlar birinci kitaba kıyasla bir ara geçiş gibi yani kitap boyunca direkt önemli olayların yaşanmasındansa ileriki kitaplarda yaşanacak olayların temeli atılmış ve seriye yeni giren önemli karakterler tanıtılmış gibi. Bu sizi yanıltmasın, seri hala çok akıcı ve okunmaya değer bir şekilde ilerliyor. Üçüncü kitap umarım bir an önce çevrilir ve Babil Kulesi'ndeki ziyaretimiz devam eder. Kitabın son sayfaları içinse ne diyeceğimi bilemiyorum ve yazarımızın olayları nasıl sonuçlandırdığına bırakmayı tercih ediyorum. Ek olarak kitaptaki Dipsiz Kütüphane ve kütüphaneci kurgusunu çok sevdim umarım bu kütüphaneye ileride bir geri dönüş yaşanır.
'Erdemlerinizi ölçüp tartın. İmkanlarınızın elverdiği kadarına heves edin. Ötüşü orkestrayı bastıran kuşa kimse hayran olmaz.' (sayfa 246)