Puan vermedi·200 syf.····Okunma: 01 Mayıs 2023 17:11 "Düşüncelerini kontrol ettiğinde zihnini kontrol edebilirsin. Zihnini kontrol ettiğinde yaşamını kontrol edersin. Tüm yaşamını kontrol etme aşamasına ulaştığında da kaderinin efendisi olursun."
'Ferrari'sini Satan Bilge' ile başlamış olan yolculuğumu en sevdiğim alıntı ile bitirmiş bulunuyorum. Baştan sona alıntı olduğunu söylemiştim. Sonunda da anladım ki gerçekten öyle. Her sayfasında birden çok alıntı kaydettim.
Kitap kişisel gelişim üzerine yazılmış. Avukat Julian'ın duruşma salonunda geçirdiği kalp krizinden sonra hayatıyla ilgili seçimleri ve pişmanlıklarını ele alıyor. Kendini yeniden bulmak adına yaptığı bu yolculukta ermiş ruhların rehberliğinde edindiği bilgiler ile hayatına yön veriyor. Öyle ki çok sevdiği Ferra'sini satıyor. Kendi hayatımda da uygulayacağım bir çok şeyi bizlere aktarıyor. Kitabın sonuna doğru çok daha fazla etkilendiğimi söylemeliyim. 'Nietcehe ağladığında' adlı yapıtda da aynı bu kitabın sonunda söylediği gibi "Yazgını inkar etme," diyor bize. Nietzche de "Yazgını sev," demişti. Bize aşıladığı ise geçmişe ve geleceğe takılı kalmayıp ana odaklanmak. İçinde bulunduğumuz anın armağanlarını kucaklamak.
Keyifli okumalar...
KİTAPLA KALIN...