·504 syf.··Beğendi
···Okunma: 01 Mayıs 2023 21:57 Üçlemenin son kitabıyla birazcık hepsini yorumlamaya geldim.
Kapak kızında bir tren yolculuğunda başkalarının ağzından dinledik Şebnem'i. Kitapla birlikte insanların ön yargılarını, kendi hayatlarını da okuduk.
Yeşil Peri gecesinde Şebnem'i bu sefer kendi ağzından dinledik.Mutlu çocukluğunu,sonra birden yıkılan hayatını,hem annesiz hem babasız kalışını okuduk.Hayata karşı olan öfkesiyle bir dergide poz veriyor ve hayatı tam da burada değişiyor ve nasıl hayatın,yaşadıklarının hırsıyla kendine acımadıysa,başkalarına da acımadan ayaklarını kaydırıveriyor.Bu kitap hem toplumsal yozlaşmayla ilgili okura güzel mesajlar veriyor. Ve yine Selda'nın Şebnem'e yaptığı yardımla güzel bir kadın dayanışması gösteriyor.
Ve üçlemenin son kitabı Osman.Açıkçası bu kitaba başlarken Osman'a kızarım diye düşünmüştüm. Ama Osman kendini anlatmaya başlayınca kızamadım. O da aile tarafından yaralı büyüyen bir çocuktu çünkü. Lüks yaşam takıntısı yüzünden Şebnem'i görmezden ve duymazdan geldiği zamanlarında kızdım Osman'a.En severek okuduğum kitapta bu oldu.Osman'ın defterlerini okurken arada yapılan röportajları okumak çok keyifliydi.
Kitapların üçünü okurken de meraklandım ve bitirdiğimde kitap okuma zevki aldım diyebilirim.Yıllar geçse de unutulmayacak eserler olmuş. Yazarı da takdir etmek gerek çünkü 1240 sayfalık üç kitap yazarken olay örgüsünde okuru arabaya düşürecek hiçbir şey yoktu.Butun olaylar birbiriyle bağlantılıydı.
Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar