···Okunma: 02 Mayıs 2023 23:01 Aslında kitabı okumadan önce çok duymuştum. Özellikle konusu nedeniyle çok ön yargılıydım çünkü bir tarih romanı olduğunu düşünmüştüm. Ancak kitabı okuyunca ne kadar yanıldığımı gördüm. Evet, kitap Fransız İhtilalini konu alıyor ama bunu yaparken aynı zamanda karakterleri ve birbirleriyle olan ilişkilerini çok güzel işliyor. Bu açıdan kitap bana hep duyduğumuz ve tarih kitaplarından okuduğumuz o bilgilerin arkasında ne kadar çok insanın ve onların yaşamlarının olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldu. Bu roman sayesinde tarihi romanlara karşı olan ön yargımı kırdım diyebilirim.
Bunun yanına kitap sadece geçmişi değil şimdimizi de düşünmeye itiyor bence, aynı zamanda iyilik ve kötülük arasındaki çizginin inceliğini de bir kez daha gözler önüne seriyor. Kitabı okurken hem bunlar hakkında, hem de hep duyduğumuz devrim, Cumhuriyet, monarşi gibi kavramlar hakkında beni kendi içimde düşünmeye itti. Bu açıdan okuması çok zevkli bir kitaptı
Dil olarak bakacak olursam ise bence kitap okuması kolay bir kitaptı, beni tek zorlayan şey başlarda bazı isimler çok yakın geldiği için biraz karıştırdım ama okudukça bu sorun da çözülüyor.
Tüm bunlarla birlikte iyi ki okumuşum dediğim kitaplar arasına girdi, okumak isteyenlere de ertelemeden okumasını tavsiye ediyorum.