···Okunma: 15 Nisan 2023 00:00 Yazar bu kitaptan önce yazdığı İrade Terbiyesi isimli kitabında bizlere irade terbiyesinin ne olduğunu bunun için mücadele etmemiz gereken 2 temel unsur olan tembellik ve nefse düşkünlüğü anlattı ve bendeniz de dâhil olmak üzere okurlara hayatlarını yeniden düzene koymalarının gerekliliğini ispatladı. Peki, bu düzeni nasıl sağlayacağız ve devam ettireceğiz. İşte yazar, bu kitapta istikrarlı bir çalışma hayatının nasıl olması gerektiğini iki kitap olarak ele alıp biz okurların istifadesine sunmuştur.
Çalışmanın Cazibesi ve Yöntemleri başlığı altında; Çalışma aşkını ve nasıl çalışılması gerektiğini anlatıp, aralarında yazarların, siyasilerin, sanatçıların, filozofların da bulunduğu bir çok şahsiyetin çalışma şekillerini aktarmıştır.
Çalışma Yönteminin Psikolojik Temeller başlığı altında ise; Dikkat, Hafıza, Okuyarak Öğrenme ve alanlarına göre (matematik, tarih, tıp, hukuk, felsefe, ticaret ve ekonomi, idari işler) çalışma yöntemlerini aktarmıştır.
Sözün özü; İlk kitap gözlerimizi açıp iradenin önemini, neden ve nasıl terbiye etmemiz gerektiğini, iradeli olmayı bize aktardı. Bu kitap ise iradenin önemini anladıysanız haydi şimdi neyi nasıl yapacağınızı, doğru bir şekilde çalışmayı öğrenme zamanı diyerek bizleri istikrarlı bir çalışma hayatına davet ediyor. Zaman her anının kıymetini bilmemiz gereken ve geri telafisi mümkün olmayan bu dünya ya bahşedilmiş en büyük nimetlerden biri, daha nereye kadar bu nimeti heba edeceğiz. Vesselam…