2023 33. kitabı
Biliyorsunuz ki fantastik bağımlısıyım bu kitabı okumaya karar verdiğim de biraz tereddüt etmiştim. Ama yanıldım! Arkadaşlar muhteşem. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen harika bir kurgusu ve anlatımı vardı. Kitabın içerisinde çok fazla karakter var en sevdiğim kısım da burası oldu her karakterin bakış açısına eşlik ediyoruz okurken. Hepsini ne hissettiğini olaylara hangi bakış açısı ile yaklaştıklarını kolayca kavramamı sağladı. Gözünüz korkmasın sakın okurken, aklınız asla karışmıyor belli bir düzen içerisinde sunmuş yazar hepsini. Her bir karakterin kendine özgü gücü var. Hepsini farklı grup hallerinde düşünebilirsiniz ama hepsi bir arada. Canavarlar dan tutun vampirlere kadar tabi magierleri ve hayaletleri unutmamak lazım bunu gibi neler var. 6 karakterimiz var hepsinin belli bir güç seviyeleri var. Ama hepsinin belli bir güç testinden geçerek geldiği noktalar var. Bu testi geçersen Kale şövalyeleri arasında yer edinebilirsin. Alice , kardeşi Lucius için bu testi geçmesi lazımdı. Yoksa geri gönderilecekti. Aslında hepsinin amacı aynı yönde ilerlese de her zaman bir çıkıntı olmak zorundadır. Her bir karakterin geçmişin de acı vardı ama o acılar onları öyle güçlü yapmış ki bunu okurken hissediyorsunuz. Bütün karakterleri sevdim ama Lucius karakterinde karasızım çok fazla sinirlendiğim nokta var ona karşı ama onun bir bölümünde ona karşı buzlarım biraz erir gibi olmuştu. Alice ile birbirlerine değer vermeleri her bir sorun da ilk önce birbirlerini düşünmeleri beni biraz içerledi diyebilirim. Gücünü merak ettiğim karakter de yine Lucius oldu. En çok merak ettiğim karakter ise sevgili Will olmuştu. Onun gerçekliğini öğrenince bir şok olmadım değil. Darkrayne kötülüğün başlığa simgesi dahi diyebiliriz o karakteri hiç sevemedim rüyalar da yaptıkları düşünülürse bir de gerçekte yaptıkları. Bu karakterlerin hepsi mecburiyetten Darkrayne’ın kontrolü altında hareket ediyor ve asıl amaçları gizliden gizliye onu yenmek. Hepsinin ondan kurtulmak İçin bir amacı var. Ama bunun için en önemlisi elmasların yerini bulmak olacak. Drakrayne’ın lanetini de unutmamak lazım. Bütün gizem burada gizli. Belirttiğim gibi başlangıç kitabıydı ve böyle olmasına dahi çok derin kaleme alınmış. Özünü görmeniz için okumanızı tavsiye ederim. Devam kitabı biran önce gelir umarım.
AnratournM. Beyza Terzi · Otantik Kitap Yayınlar · 2023100 okunma