Ufku iki katına çıkaran kitaplar;
2023 4. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2023 23:57
Doğu ve Batı Arasında İslamDoğu ve Batı Arasında İslam Okurken sizi ne mutlu ediyor bilmiyorum ama beni kesinlikle o anda bakış açımın değiştiğini farketmek inanılmaz tatmin ediyor. Bu kitabın farklı bölümlerinde çok sık bunu hissettiğim için çok mutlu bir şekilde kapağını kapattım. Üniversite yıllarında bir inceleme grubu için kitabı edinmiş fakat hemen kütüphaneye kaldırmıştım. Aradan geçen yaklaşık 6-7 yıl içimden hiç okumak gelmemişti. Tekrar elime alıp okuduğumda dedim ki iyi ki şimdi okumuşum iyi ki bunca yıl bu olgunluğa, bu zihin yapısına gelmem için beni beklemiş. Her kitabın okuyucusu için gerçektende bir zamanı var. Aliya İzzetbegoviçi hepimiz biliriz ama onu tanımama vesile olan kitap neden ona bilge kral denildiğini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. İslam’ın ve Peygamberimizin (sav) itidali seçişindeki hikmeti,mucizeyi, çok güzel ifade ediyor. Din-Bilim, Kapitalizim-Komünizm gibi uçlara ve İslamın bütün bu ayrışmada nerede durduğuna dikkat çeken, verdiği bilgilerle basit bir karşılaştırmadan çok daha fazlasını vaadeden bu kitabı dinler tarihi, dünya tarihi vb bilgilerinizi de tazelemek için okuyabilirsiniz.
Felsefe-Düşünce
Doğu ve Batı Arasında İslamAliya İzzetbegoviç · Klasik Yayınları · 20154,540 okunma