İnsan Bilimi Antropoloji
2023 64. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2023 09:53
2023 senesinin bir yeni kitabı daha bitti. 500.üncü kitap da böylece sona ermiş oldu. Genel olarak Antropoloji disiplini bünyesinde yapılan çalışmalar, disiplinin ilkeleri, genel bakış ve disiplinin insan hayatına etkileri ele alınmış kitapta. Antropoloji mezunu bir birey olarak Rasha BarrageRasha Barrage, Oxford ve Toronto üniversitelerinden mezun ve Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışan bir bilim insanı. Kitabın çevirisi Nilüfer ŞenNilüfer Şen tarafından yapılmış. 13 bölümden oluşan kitap genel itibari ile güzel fakat bölümler aşırı kısa sanki bir dersin tanıtımının kısa hali gibi. Bu da Antropoloji disiplini konusunda kısır olan bilimsel araştırmaların yanına yeni ve güzel bir çalışma eklemiyor. Giriş kısmı, Antropoloji nedir sorusuna verilen yanıtlar, insan bedeni ve beyni bölümünde insan beyni ve evrimi ile türler arasındaki gelişim, kültür kavramı ve tanımı, kimlik ve kişilik kavramları, iletişim, din ve inanç kadim toplulukların geleneksel dini ritüelleri, aile ve evlilik, cinsiyet ve toplumsal cinsiyet kavramları, göç, modern zamanların Antropoloji bilimine etkisi ve sonuç bölümü kitabın içindeki genel kapsamlar diyebiliriz. 10 üzerinden 7.
Antropoloji
Bir Solukta AntropolojiRasha Barrage · Say Yayınları · 202339 okunma