·456 syf.····Okunma: 05 Mart 2023 19:04 Önyargılar üzerine kurulu bir aşk hikayesi ve Toplumsal düzende mülkiyet hakkı üzerinden ataerkil sistemde yapılan evliliklerde kadının ikinci plana atılışına getirilen bir yorumlama.
Çoğu zaman hayatımızın belirli dönemlerinde karşıladığımız "farklı" insan portlelerinden kendimizce anlamlar çıkarırız. Aşmayı başaramadığımız bir durum bu. Öyle ki o insanlar için büyük laflar eder büyük ithamlarda bulunuruz. Sanırım en trajik yani yanıldığımızı anladığımız o an. Dünya klasikleri arasında, adından hala sıkça bahsedilen bu eser hepimizin romantik, duygusal, açlığına biraz olsun iyi geliyor.
Toplumsal olaylara da değinen yazar kadının yerini ; evlilik , aşk ve sınıf farklıları üzerinden değerlendirmemiz sağlıyor .
Eseri filmle eş zamanlı olarak Okudum.( Kitap & film uyarlamalarına da bir önyargınız yoksa izlemenizi tavsiye ederim.) Bunun sebebi dünya klasiklerinden bize kendimizi unutturan o isim karmaşası . Dönem eserlerini okumayı özelikle sevdiğim ve yazarın dolaysız anlatımını ,sade bulduğum için keyifle okudum.