Güzeldi
2023 15. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2023 19:08
Bir solukta okuyabileceğiniz güzel bir kitap. Kitap bir adamın bilinmeyen bir adayı aramak istemesiyle başlıyor. Bunun için sarayın dilekler kapısına gidiyor ve kraldan bir tekne istiyor. Adam günlerce sarayın dilekler kapısında sabahlayarak kralı ayağına kadar ilk kez dilekler kapısına getirtmeyi başarıyor. Kral başta vermek istemese de sırf adamı başından savmak için ona bir tekne veriyor. Ve bu bilinmeyen bir adayı arama yolculuğunda ona inanan ve eşlik eden tek kişi, dilekler kapısını açan, saraydaki görev zincirinin en sonunda bulunan temizlikçi kadın. Aslında bilinmeyen bir adayı aramakla çok benziyor kendimizi arama ve bulma yolculuğumuz. Adam kendi bulunduğu yerden ayrılıp, tekneyle daha önce hiç keşfedilmemiş bir adanın varlığına inanıyor. Bilinmeyen bir adanın var olmamasının imkansız olduğunu iddia ediyor ve peşinden gitmeye çalışıyor. Tıpkı kendimizin de bir çok keşfedilmemiş yönlerini ortaya çıkartmak için kendimizin peşinden gitmek gibi. Ve bu yolculukta kadın dışında kimse onunla olmak istemiyor. İnsanlarla konuştuğunda hepsi bilinmeyen ada diye bir şeyin kalmadığını olsa bile evlerinin huzurunu terk edip, eski günlerdeki karanlık denizde, okyanusta maceralara yanaşmak istemediklerini söylüyor. Ben çok sevdim kısa ama güzel mesajlar veriyor.
1K
Bilinmeyen Adanın ÖyküsüJosé Saramago · Türkiye İş Bakası Kültür Yayınları · 200127bin okunma