·430 syf.····Okunma: 06 Mayıs 2023 20:25 Kitap eski medeniyetin uretilen bir virusun yayılması sebebiyle yıkıldığı sonra hayatta kalanların yokolmus teknolojiyle hayatta kalmaya çalıştıkları bir donemde geçiyor.
Elektrik, araçlar ve bilgi ve bir cok şey geçmişte yaşanan kaosla kaybolmuş durumda bu sırada karensa birligi kendilerinin eski kadimlerin soyundan olduğunu ve medeniyetin tekrar kurulusunun kendi rejimleri altında gerceklesecegini söyleyerek geriye kalan tüm topluluklara savaş açıp tek bir egemenlik oluşturuyor.Kendilerine karşı gelenleri ise kadimlerin bıraktıkları kitaplar ve bilgilerle oluşturdukları aşi ile insanları bir tür canavara donusturup isyan eden topluluklara salıyorlar.Ya itaat edeceksin yada itaatkar canavarlara dönüştürüleceksin.
Bu sırada direnişin son bölgesine karensa birliğinden red kaçarken yakalanıyor ve infaz edilmeden önce bir diğer aykırı savaşçı talin tarafından idamindan kurtarılıyor.
Redin neyden kaçtığını kendisinin ne olduğunu öğreniyoruz.Maranin içindeki yolsuzluklar savaşçıların bireysel hikayelerini öğreniyoruz.
Ben her bir karakteri çok sevdim kitabın başı savascimizin kendi kalkanını kaybetmesiyle başlıyor ailesine uniformasini teslim etmek için döndüğü kısmı çok dramatik buldum çoğu yerde Colin için üzüldüm.Jeranin ailesi tarafından gördüğü istismar ve sırf sevilmek için jeranin sessiz kalması ayrıca dokunakliydi.Red apayrı bi hikaye zaten.
Çok fazla fantastik kitap okuduğum için aşırı etkilendiğimi aoyleyemicem ancak şans verilebilit.