Bir dünya daha biter...
2023 13. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2023 20:49
Merhabalaarr; bugün sizlere Yeşilin Kızı Anne serisinin 4. kitabı ile geldim. Öncelikle bir şeyden bahsetmek istiyorum, yaklaşık bir aydır bir türlü kitaba odaklanamadığımı fark ettim. Tabii ki bunda en büyük etken tercih süreci, bayram, atamalar, ev bulmaya çalışmalar falan derken bir türlü kitabıma gereken değeri gösteremedim. Zaten kendimi biliyorum bir kitaba çok fazla ara verirsem bir süre tekrar hızlanmakta zorluk çekiyorum, kendimi çok zorlar isem de o kitabı hiç okuyasım gelmiyor, ben de bu yüzden bu sefer kendime zaman tanıdım, acele etmedim ve bitirdim, kendimi yeniden okumaya devam etmeye hazır hissediyoruum. Şimdi gelelim kitap yorumumuza. Aslında seri güzel gidiyor gibiyken biraz sıkılmaya başladığımı fark ettim, özellikle bu kitap beklentilerimi pek karşılayamadı, kitabı bitirmemin uzun sürmesinin sebebi biraz da bu olabilir. Anne Summerside Lisesi’nde müdür ve orada çok kötü muamelelere maruz kalsa da rengârenk kişiliği sayesinde herkesin gönlünü kazanıyor ama bu sefer bu biraz da bazı olaylar yüzünden zorla olmuş gibi. Bunu okuyunca çok daha iyi anlayacaksınız. Bizi burada küçük Elizabeth karşılayacak, onu gerçekten çok sevdim hatta Anne’in çocukluk hallerine benzettim. O yüzden de okurken serinin ilk kitabına gidip geldim. Bu çok güzeldi. Sonunda Elizabeth ile yaşanan gelişmeler size 'ohh be' dedirtecek. Ama kitapta daha farklı şeylere de yer verilmeliydi, bana eksik hissettirdi ya da ben çok uzun solukta bitirdiğim için öyle hissettim. Mesela artık Anne’in nişanlısı olan Gilbert’a sürekli mektup yazmak yerine birkaç görüştükleri bölümler olabilirdi. Çünkü bu yola ne kadar zorluklarla geldiklerini biz okuyanlar biliyoruz. Aslında serinin bu kitabında Anne bir işe başlamıştı, benim atamam ile bu kitabı okumam aynı zamana denk geldi. Bu belki de güzel bir işaretti bilemiyorum. Ama onun o ilk heyecanlarını yaşarken şahit olmak bana da yakında yaşayacağım heyecanları düşündürdü. Sizlerde Anne'in maceralarının anlatıldığı bu seriye bir şans vermelisiniz. Hepinize sevgiler, bol kitaplı günler diliyorum Yepyeni dünyalarda görüşünceye dek sağlıcakla kalın ve Allah’a emanet olun.
Yeşilin Kızı Anne - Rüzgarlı KavaklarL. M. Montgomery · Venedik Yayınları · 20213,819 okunma