2023 33. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2023 13:50
Zamanı Durdurmanın Yolları, yaşam, aşk ve zamanın geçişi üzerine büyüleyici bir kitap. Kısaca, yaşlanma sürecini yavaşlatan nadir bir genetik durum nedeniyle yüzyıllarca yaşamış bir adam olan Tom Hazard'ın hikâyesini anlatıyor. Tom, uzun yaşamının iniş ve çıkışlarında gezinirken, etrafında sürekli değişen bir dünyada anlam ve amacı nasıl bulacağı sorusuyla boğuşuyor. Kitabın en güzel yanı, okuyucuyu farklı zaman dilimlerine ve yerlere götüren canlı betimlemeleri. Tom'un, deneyimlerini anlatırken tarihi olayları ve figürleri kullanması, hikayeye bir derinlik katmakla kalmıyor, aynı zamanda, insanlık tarihinin birbiriyle nasıl bağlantılı olduğunu ve dünyayı algılayışımızı nasıl şekillendirdiğini gözler önüne seriyor. Romanın aşk ve ilişkiler üstüne olan kısımları da gerçekten etkileyici. Çünkü Tom, bağlanma arzusunu, sevdiklerinden daha uzun yaşayacağı gerçeğiyle dengelemek için kendisiyle ciddi mücadeleler veriyor. Tüm bunların yanı sıra, çok kıymetli bir dostun hediyesi olması da, kitabı benim için özel kılan diğer bir unsur. Zamanı durdurmanın bir yolu olarak, bu romanı okumanızı mutlaka tavsiye ederim.
Zamanı Durdurmanın YollarıMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202215,1bin okunma