"YAŞIYORUM."
2023 14. kitabı
Kitap, Nora Seed'in birçok kötü şeyin üst üste gelmesi sonucu zor bir dönem geçirmesiyle başlıyor. Karakterimiz peş peşe aldığı kötü kararlar sonucunda kendini zamanın akmadığı bir gece yarısı kütüphanesinde bulur. Sonsuz sayıda kitabın yer aldığı bu kütüphanedeki kitapların her birinde Nora'nın farklı bir hayatı yazılıdır. Yaşamak istediği hayatı bulabilmek için de Nora kitaplar arasında bir yolculuğa çıkar. Yazar, kitap içerisinde Nora'ya yönelttiği her bir soruyu aslında okuyucuya yöneltiyor. Okuyucuyu pişmanlıklara, ihtimallere, ve yeniden seçme imkânına dair Nora ile birlikte kendi içinde bir sorgu yolculuğuna çıkartıyor. "Farklı bir seçim yapsaydım ne olurdu, farklı bir karar verseydim sonucu nasıl olurdu, hayatın aslında anlamı ne, hayatı yaşanır kılan ne, yanlış bir karar insanın tüm hayatına mal olabilir mi?" gibi soruları sorarken buluyorsunuz kendinizi. Kişisel gelişim tadında yazılmış bu romanı okurken eminim siz de kendi sorularınıza Nora ile cevap bulabileceksiniz. Kitabı zevkle okudum, kendime yönelttiğim pek çok sorum oldu ve kitabın sonunu büyük bir heyecan ile bekledim. Umarım sizler de kitabı okurken benim kadar zevk alırsınız. :) "Diyeceğim o ki, tek bir şeyi farklı yapmak çoğu zaman her şeyi farklı yapmaktır. Tek bir hayatta, ne kadar çabalasak da, yaptıklarımızı tersine çeviremeyiz... Öğrenmenin tek yolu yaşamaktır."
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,2bin okunma