📍Ankara'da; Kütüphane sayısı: 44 Kahvehane sayısı: 21.000 📍İstanbul'da; Kütüphane sayısı:51 Kahvehane sayısı: 34.000 📍İzmir'de; Kütüphane sayısı: 42 Kahvehane sayısı: 7.000 📍Türkiye Geneli; Kütüphane sayısı: 1.413 📚👀🤷 Kahvehane sayısı: 700.000 ☕
Kütüphane
3.297 Gösterim
Kütüphaneler insanların kültür seviyesini arttırır doğru.. kahvehaneler bu seviyeyi düşürüyor mu
Gizemli okur
Akif Bey, Bizler Kahvehaneler olmasın demiyoruz ki 🤷 sadece kütüphanelerin sayısının biraz daha arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. 📚😇🕊️
İnsan beyni değirmen taşına benzer, içine yeni bir şeyler atmadığınız zaman kendi kendini öğütür. Kendi milletimin maalesef ki en kötü huyu okumak değil sadece izlemek.
Gizemli okur
Doğrudur, bir kitapta okumuştum. Olaylara seyirci olmak yerine, oyuncu olmak, aktif katılmak gerek, diye salık veriyordu.. 🙇🕊️
Yazık 😢 Ortaokul ve lise dönemimde kitap benim için çok pahalıydı ve her istediğim kitaba ulaşmam imkansızdı. Orta son sınıfta İlçe Kütüphanesini keşfettim. Üyelik açtırıp her hafta kitap aldım okudum. Klasiklerin bir çoğunu o dönem okumuştum. Kütüphanenin yeri ben de bi başkadır. Fakat şimdi kütüphaneler öğrencilerin arkadaşlarıyla ders çalışma mekanı olmuş. En azından bulunduğum şehirde öyle maalesef.
İ.K yanlış değil hatta çalışmak için ortamı olmayan insanlar için çok iyi . Benim demek istediğim amacını kaybetmesi.
Önceden benim cocuklugumda kahvehanelerde gazete de okunurdu şimdi taş oyunları daha çok oynanıyor .
Nur Doğrudur.. Dileriz kütüphane sayılarımız artar. 🤲😇🍒