Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

130 syf.
9/10 puan verdi
·
31 saatte okudu
Bir insanlık macerası…
Geçmişten günümüze, tarihten izlerle bir yolculuğa çıkmamıza vesile olan bu kitapta matematiğin pek çok alanla ilişkisini görüyoruz. Tanınmış matematikçilerin hayatlarına ve çalışmalarına değinilmiş, günümüz eğitimcilerinin de düşüncelerini içeren bir kitap. Ayrıca “Matematik ne işimize yarayacak, günlük hayatımızın neresinde?” sorularına da verilebilecek pek çok cevabı barındırıyor. Bu kitabı okumak için matematik bilmenize ihtiyacınız yok. Basit bir dil ile herkesin anlayacağı şekilde -bazı kısımları hariç tutmak gerekiyor elbette- ve merak uyandırıcı bir anlatıma sahip. Matematiği konu edinen pek çok kitaba kıyasla hem içerik bakımından hem de anlatım bakımından kaliteli bir kitap. Belgeseli de mevcut. Ben kitabı okurken büyük keyif aldım. Matematik ile ilginiz yoksa bile büyük beyinlerin hayatlarına, çalışmalarına dair bilgi edinmeniz açısından tavsiye edilir.
Matematiğin Aydınlık Dünyası
Matematiğin Aydınlık DünyasıSinan Sertöz · Tübitak · 2020675 okunma
·
286 görüntüleme
Hipokampus okurunun profil resmi
Kitabı çok güzel ifade etmişsin🙏🍀 Matematik ile ilgili korkusu olanlara da ilham kaynağı olur umarım:)
B. okurunun profil resmi
Değerli yorumunuz için teşekkürler 😊 İncelememde de bahsettiğim gibi “büyük beyinlerin” hayatına da yer verildiğinden konuyu sadece matematik korkusu bağlamında değil de çalışma, gayret, başarı açısından da ele aldığımızda herkese ilham kaynağı olabilecek bir kitap :)
3 sonraki yanıtı göster
B. okurunun profil resmi
Kitap hakkında sunum hazırlarken beni en çok üzen konuyu incelemeye eklemediğimi farkettim. Bu konulardan birincisi araştırma, çalışma yapan insanların dine aykırı diye öldürülmesi. Örneğin Pisagor’un bir tarikatı vardı. Bu tarikatın inancına göre evrende her şey sayılarla idare ediliyordu ve sayılarla izah edilebilirdi. Çok tanrılı dine inanan bir grup Pisagor tarikatını bir toplantı sırasında bastı ve gökyüzü hakkında fikirler ileri sürmekle suçlayarak hepsini öldürdü 🙄 Bu örneklerden sadece bir tanesi. İkincisi ise Abel’in yokluk içinde veremden ölmesi ve öldükten sonra çalışmalarının dikkat çekmeye başlaması… yine bu örnek de çoğaltılabilir. Kitapta “Oysa ne büyük ayrıcalıktır insanlığın hatıra defterine yazılmak ve bir daha hiç silinmemek.” Diyor. Yaşarken değerimi anlamayan ölünce beni anmasın ya. Tarihe sonra “aklını kullandı, çalıştı, çabaladı ama çalışmaları ilgi görmedi. Değeri öldükten sonra anlaşıldı.” Diye geçiyor. Hiç hoş değil. Bunlar sadece bu kitabın içeriğinde bulunmasından dolayı değil tarihte çok fazla örneği olmasından dolayı beni etkiliyor. Kendime not olarak buraya da ekliyeyim incelememin eksik kısmını. 😂
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.