2023 31. kitabı
Heyy millet Pandoranin kutusunu açmaya hazirmisiniz?Sır mi dediniz.Evet evet sır dediniz hemde dede den kalma bir sır. Sadece sır olsa iyi bir de adım adım kendinizi gelecekte bulduğunuzu düşünün Dünya insanların elinde öyle bir yere gelmiş ki bitki örtüsü bitmiş,her yer egzoz gazı,artık yiyecek bulmak zor kıtlık almış başını gitmiş.Bunlar yetmezmiş gibi güneş ışınlarını artık eskisi kadar kolay hissedemez olmuşlar.Ne kadar acı değil mi? Off bu insanlar bu dünyayı ne hale getirmişler.Böyle bir dünyada ne kadar mutlu olunabilir.Zira şimdiki halimize bakıyorum da üzücü gerçekten Dışarıya çıkarken giyilen koruyucu kıyafetler,maskeler(bana geçtiğimiz yılın animsatti)bunlar olmadan hareket edememek hatta yaşamak imkansız.Ağani okurken hepsini hissediyor ve sorguluyorsunuz. Ağan'ı rahat bırakmayan rüyalar ve o rüyalarda sürekli aynı kızı görmek ve o aldığı haplar neler yapıyor olabilir.Dedesinin anlattiklarina,rüyaları da eklenince artık onun bir #göçebe ye dönüşmesi kaçınılmaz olmuştur. Biliyorsunuz göçebeler aynı yerde durmaz diyar diyar gezer,uzun yolculuklar yaparlar.Bunlar olurken yeni olaylar,kişiler,yeni bakış açısı ve deneyimler de kazandırır.Ağan hayat gayesini bu yolculukta bulmuş bile olabilir Ağan bunları yaşarken sizde onunla birlikte fantastik bir yolculuk yapmış olacaksınız. Sizi her anlamda doyuran bir kitap ve kalem kitabın akıcılığı,konusu gayet başarılı benim için de farklı bir yolculuk oldu.
2023 Okuma Raporları
GöçebeAltuğ Gümrükçü · İkinci Adam Yayınları · 202214 okunma