2023 31. kitabı
Ve huzurlarınızda edebiyatın kural tanımayan hatunlarından biri daha Madam Bovary.Kendileri gözü hep yüksekte olan ,hayatı okuduğu romanlar kıvamında arayan hırslı ,lüks düşkünü biridir.Bu karakterde bir kadın ,sıradan ve elinde olanlarla yetinen bir doktorla evlenirse ..Hayat Madama için arsenik tadında olur. Kitap nam-ı diğer yabancı Aşk-ı Memnu olarakta biliniyor.Ben Bihter'e hakaret sayarım zira bizim Bihterimiz tek aşkla yetinen gözü tok bir hatundur. Artık siz düşünün Madamanın aşk defterini. Hayatın tek düzen gitmesinin güzelliği ,hayat elden gidince anlaşılıyor. Notlar Bu kitaptan sonra 'bovarizm' akımı oluşmuş ve psikolojide tatminsizlik, memnuniyetsizlik anlamına gelen bir rahatsızlık olarak yer almıştır. Romantizmin idealist yaklaşımına bir tepki olarak ortaya çıkan roman, realizm akımının ilk ve en önemli örneklerindendir. Avrupa klasikleri kesinlikle dil ve akıcılık konusunda birbirleriyle yarışır güzellik ve sadelikte.Ben beğenerek okudum.
Madam BovaryGustave Flaubert · Olympia Yayınları · 202040,9bin okunma
👏🏻bihter ha öylemi. Güzel olmuş canım eline sağlık
Fatma Erkan
🫣😅😅 beğenen yüreğin eksik olmasın çiçeğim🥰 bugün seri beğeni geliyor madamaya😅😅 grup okuma var galiba başıda sen çektin.