2023 15. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2023 14:00
Selamün aleyküm Kudüs okumalarına başladığım eser ''Yahudi Devleti " siyonizm kurucularından Theodor Herzl'in bir Yahudi devleti kurma aşamalarını planladığı bir nevi de işgal manifestosu. Daha önce düşünülen bir projeden ilham almış fakat bu kez dünya kamuoyuna taşımayı başarmış. Yahudi Meselesi 'nin tek çözümü olarak bir ülkenin kurulması olarak düşünüyor. Eseri yazmadan bir yıl önce Sultan II. Abdülhamit'ten Filistin'i istemiş..Eseri yazdıktan elli yıl sonra da İsrail Yahudi Devleti kuruluyor. İki vatan düşünüyorlar... Filistin ve Arjantin... Sanki kimsesiz toparaklar gibi (!) ve tarihi evimiz diyorlar...Bir de Sultan Hazretleri Filistin'i verseymiş Türkiye'nin maliyesini yeni baştan düzenleyeceklermiş. Yahudi Derneği ve Şirketi ile göçün nasıl gerçeklesecegine dair planlarını son bölümde ise  anayasa, ordu , dil, bayrak  gibi ince (!) konulara değinmiş. Bayraktaki 'beyaz zemin yeni hayatımızın saflığını, temizliğini sembolize edecek.' diyor. "Dünyanın bir parçasının üzerinde egemenliği bize bahşedilen ve bir ulusun ihtiyaçlarını karşılayacak kadar geniş olan topraklardan çıkarıldık; biz de dünyanın geri kalanını kendimiz için yönetelim ya da aynı genişlikte ve yeterlilikte başka topraklar bulalım!" zulüm görmeyi zulme hak gören bir alıntı diyeyim.
Yahudi DevletiTheodor Herzl · Ataç Yayınları · 2018874 okunma