Toprağa bozuk para ekip zengin olmak
2023 30. kitabı
Kızımın tavsiyesiyle arada çocuk kitapları okuyorum. Bu da öyle başladığım bir kitap. Çocuklar için yazılmış olmasi a rağmen buyuklerin de okumasi gereken bir kitap ama. Her bölümün başlığı bir atasözü. Kitabın ana karakteri sürekli ders çalışmaya zorlanan, kendisine ailesi tarafından sürekli gelecek planları dayatılan bir çocuk. Gittiği bir misafirlikte ev sahibinin yataktan hiç dışarı çıkmayan çocuğuyla tanışıyor. Öyle ki anne babasi bile çocuğa ismiyle değil "tembel oğlan" diye hitap ediyorlar. Uzunca bir sure sonra tekrar karşılaştıklarında ise tembel oğlanin inanılmaz zengin olduğunu, anne babasını paraya boğdugunu, ama hala mutsuz olduğunu gözlemliyoruz. Daha fazla detaya girip spoiler vermemek için kitabi şiddetle tavsiye ediyorum. Aslında ana fikir şu: insanı mutlu eden şey para veya zenginlik değil; mutlu olduğu, yaparken zevk aldığı bir iş yapmak. Şermin Yaşar dili öyle bir kullanıyor ki kendine hayran bırakıyor ve kitabı elinizden bırakmadan bitiriveriyorsunuz bir çırpıda. Yetişkinlerin de arada çocuk kitabi okumaları gerektiğine inanıyorum ben, size de tavsiye ediyorum. Hoşçakalın, kitapla kalın.
İnsan ve Toplum
Para AğacıŞermin Yaşar · Taze Kitap · 20222,110 okunma