Çağrı filminin müziğini etkileyici bulmayan var mı? Çocukluğumuzun Ramazanlarına ruh kazandıran bir müzikti Çağrı...
Maurice Jarre isimli müzisyen Akkad kendisine filmin müziğini yapma işini teklif edince çölde iki ay bir çadır kurup inzivaya çekilir. Çölün nağmelerini işitmek için çıplak bir çadır ve çıplak bir kulak... Ruhun çıplaklığını, çıplaklığın ruhunu anlatan bir hissediş.
Hicaz makamında bir inlemeymiş bu. Bugüne değin fark etmediğim bir şeyi kitabın satırlarında buldum. Filmde Hz. Peygamber hiç gösterilmedi ama biz onun varlığını nasıl bu kadar kuvvetli hissedebildik? Çağrı'nın müziği desem? Evet fark etmedik belki ama O'nun varlığını Çağrı'nın müziği o kadar güzel anlatıyordu ki. Ne kadar güçlü bir anlatım biçimi olabiliyormuş müzik meğer!!
Kitabın özellikle bu kısmına vurgu yapmak istedim. Diğer kısımları yazarın diğer kitaplarında yer verdiklerine göre daha az etkiledi beni. Belki günlük bir gazetede yayınlanmış ve genele hitap ediyor oluşundandı. Müzik alanında ilk kez okuma yapacaklara önerebilirim kitabı belki ama beklentiniz yüksek ise çok tavsiye etmeyeceğim.