···Okunma: 24 Mayıs 2023 08:24 Kitabı anlamakta zorlandım. Bulunduğum ortam başladığım izin dolayısıyla mı bilemiyorum. Biraz karışık geldi. Hatta kitabın sonunda yazarın arkadaşı 25 yıl gibi bir süre kendisini tanımış olduğu belirten Bozorg Alevi'nin son sözü olmasa bu kara karışıklığın daha da fazla olacaktı. Ve kimilerine göre başyapıt niteliği taşıyan bu kitap benim için hiç bir önem taşımayacaktı.
Yine de bir başyapıt daha bir anlaşılabilir olmalı ben bir başyapıt olarak düşünmüyorum. Tekrar okuyup anlamaya çalışmak gerekli belkide bu son söz okunduktan sonra daha iyi anlaşılıyor çünkü kitap. Kaçırdığım beni okurken boğan bir çok kısmı fark edeceğimi biliyorum. Ama bu hevesimi başka bir zamana bırakıyorum.
Şimdi okunacak bir çok kitap, tanışılacak bir çok karakter ve gezilecek bir çok dünya var.
Son olarak son sözde kitabın yazarı Sadık Hidayet'i tanıtma gereği duyan Bozorg Alevi'ye tesekkur etmek lazım. Hem arkadaşının yazdığı kitabı tam olarak anlayamayacağımızı hissettiği için hem de yazarı ve iç dünyasını bizlerle paylaştığı için.