#207325044
Martı Jonathan Livingston Amerikalı yazar Richard Bach tarafından yazılmıştır. Kitapta bir martının hayatını, yaşamda kendi sınırlarını aşmasını, hayallerine ve hedeflerine kim ne derse desin ulaşmaya çalışmasını anlatıyor. Uçmanın amacının sadece yiyecek bulmak olmadığını ve özgürlüğü savunduğu için bu fikir ayrılıkları yüzünden sürüsüyle sorun yaşıyor ve kovuluyor. Bu dışlanma kendine bambaşka bir hayat sunuyor ve aynı fikirde bulunan başka martılarla tanışıyor. Yeni tanıştığı sürüde bulunan Chiang adlı yaşlı martı sayesinde mükemmel uçmanın önündeki tek engelin bedensel ve zihinsel sınırlar olduğunu fark ediyor. Bu sürüde varoluş amacını keşfeden ve düşünme gücüyle mekân değiştirme gibi yeni uçuş teknikleri öğrenen Jonahtan dışlandığı sürüsüne de bu gerçekleri anlatmak için sürüsüne geri dönüyor. Rehberliğin nihai amacı bireyin kendini gerçekleştirmeye çalışmasına yardımcı olmaktır. Martı Jonathan ise kendi hedeflerine ulaştıktan sonra bir rehber niteliğinde kovulduğu sürüsündeki martılara da umut oluyor. Kitabın kişisel gelişim açısından bana çok şey kattığını ve okuyanın da beğeneceğini düşünüyorum.
#207276131
Keyifli okumalar.