"Bataklık Kızı" için
2023 20. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2023 16:52
Kuzey Carolina sahilinin ıssız bir bataklığı. Bataklığın kenarında bir ev. Bir Anne, bir Baba ve 7 çocuk. Beraber yaşıyorlar, taa ki Anne evi terk edene kadar. Anne evi terk ettikten sonra çocuklar da teker teker evi terk etmeye başlıyor. Çocuklardan sonra da Baba ayrılıyor evden. En küçük çocuk olan Kya çaresiz bir şekilde evde kalıyor. Hem kendi kendini büyütüyor hem de kendini bataklığı araştırmaya veriyor. Güveni, güvensizliği, yalnızlığı, aşkı yani kısacası hayatı tek başına keşfediyor. Kitap bu kadar değil tabii ki, kitabın içinde cinayet de yer almakta. Küçük bir kız çocuğun büyüyüşü ve bir cinayet harmanlanmış. Cinayete çok takılmadım şahsen, cinayetle ilgili sadece mahkeme sürecini merakla okudum. Kitap baştan sona aşırı tatlıydı, içimi sımsıcak sardı. Dilinin sade olması ve hikayesi sebebiyle ortaokulda okuduğum çocuk edebiyatını anımsatmıştı bana ama onlara asla benzemiyor. Çok çok daha güzel. Sonlara doğru ise bitirmek istemedim ama felsefe dersinin sıkıcılığı sebebiyle açtım ve bir baktım ki son yarısını 2 derste bitirmişim. Son olarak da bana bu kitabı önerdiği için augustine'a teşekkür ederim <3
Kya'nın Şarkı Söylediği YerDelia Owens · Salon Yayınları · 20253,775 okunma
felsefede seni bunu okurken görmüştüm baya az sayfan kalmıştı bu da beni gülümsetmişti, baya mutlu oldum yaa ayrıca taylor'ın "carolina" şarkısı da bu kitap için, kitabı okuduktan sonra dinleyince şarkıda geçen cümleleri anlayabiliyorsun falan ve çok hoş bir his veriyor öneririmm <3
bilge
augustine biz hayalimizdekilerle kalalım MÖCŞSÖSZMZLALXKSDPZ