2023 32. kitabı
Herkese merhaba Yaklaşık bir haftadır okuduğum bu kitabı sizlere anladığım kadarı ile anlatayım Kitap Amerika 'da yaşayan bir kadının Avusturalya' da yaşayan Aborjinler ile çıktığı ruhsal bir yürüyüş. Yürüyüş falan deyince sıkıcı geliyor ama akıcı bir kitap aslında. Çünkü Aborjinler günümüz dünyasından bağımsız , ilkel bir yaşam sürüyorlar. Konuşurken genelde kelimeleri kullanmıyorlar zihin güçleri ile birbirleriyle iletişim kuruyorlar. Maddeye asla önem vermiyor , doğadan aldıkları maddeleri de sanki ödünç alırcasına ona tekrar teslim ediyorlar . Biri yaralandığında kendilerine özgü iyileştirme tarzları ile hiçbir eğitim almadan doğru müdahalelerde bulunuyorlar . Çünkü bunu yapabileceklerine tamamen inanmış bir şekilde yapıyolar ve ayni şekilde karşıdaki hasta da tamamen iyilesmeye inanmis oluyor . Aynı zamanda bizlere göre çok dirayetli ve dayanıklılar çünkü doğa ile iç içe yaşıyorlar. Bu şekilde Aborjinlerin yaşamı ile biz yeni düzene ayak uyduranları kıyaslayarak geçiyor kitap . Kitaptaki uslüp beni biraz rahatsız etti sürekli bir kıyaslama söz konusu. Çok kafa yormayacağınız güzel bir kitap . Herkese iyi okumalar .
Bir Çift YürekMarlo Morgan · Klan Yayınları · 201927,5bin okunma