···Okunma: 06 Ocak 2023 00:00 (spoiler içerir)
Beni kitapta beni en çok etkileyenlerden biri Lizzie’nin annesini evlilik baskıları,toplum yapısı,mahkemelerde kadınlara bakış açısına rağmen babasının firmasında hakkı olanlarla kuracağı gelecekten vazgeçmemesi çok güzeldi.Darcy ve Lizzie’nin atışmaları çok güzeldi.Onun dışında iyi olarak bildikleri kişiyi aslında hiç tanımayıp kötü olarak ya da iyi olarak nitelendirdikleri kişi hakkında aslında hiç bir şey bilmiyor olmaları da aynı Gurur ve Önyargı’daki gibiydi ve bence aynı Gurur ve Önyargı gibi güzel yansıtmıştı hatta belki biraz abartı olabilir ama bence daha güzeldi.Aslında bana göre kitap biraz daha devam edebilirdi çünkü her şeyin açıklığa kavuştuğunu düşünmüyorum en azından Leydi Catherine’nin yakalandığını daha net ve kesin bir şekilde okumuş olsaydık sonu bence daha net bitmiş olurdu.Birde kitapta çok fazla sağ gösterip sol vurma vardı katil gerçekten de hiç beklemediğim biri çıktı. Ayrıca bence kitapta o zamanki toplum fikirlerini de çok güzel bir şekilde anlatılmıştı.
Karakterler
Lizzie:Zeki,hırslı,erkek egemen toplumun içinde hayalleri için avukat olmak için uğraşan kolay kolay vazgeçmeyen bir kız.(Son zamanlarda en sevdiğim karakter oldu)
Darcy:Sessiz ve biraz da gizemli gözüken arkasından dönen bir sürü dedikodu olan bir karakter ama aslında sanıldığı gibi değil.
Jane:Elizabeth’in ablası her konuda kardeşine destek olan iyi kalpli biri.
Bay Bingley:Kitaptaki suçlu konumundaki kişi Elizabeth ve Darcy ile aynı anda çalışıyor ikisi de onun için davayı araştırıyor.Darcy aynı zamanda en yakın arkadaşı.
Wickham :Elizabeth’in fikirlerine saygılı,güvenilir ve sempatik görünen biri ama gerçekten öyle mi?
Bay Bennet: Elizabeth’in babası Longhburn avukatlığın sahibi ve Lizzie’yi seven ve ona güvenen biri.Ayrıca kızının her koşulda yanında olması çok güzeldi.
Bayan Bennet:Elizabeth’in annesi aynı Gurur ve Önyargı’daki tipleme.
Lady Catherine:Gizemli ve zengin bir kadın.
Bay Collins:Bay Bennet’in ortağı ve Bay Bennet’ın sonra tüm firma ona kalacak.
Caroline: Bay Bingley’in burnu havada kız kardeşi.
Bay Hurst:Bayan Hurst’ün kocası kumarbaz bir adam kitaptaki kurban kendisi.
Bayan Hurst:Bingley’lerin ablası Caroline ile takılan daha sessiz olan tip .
Georgina Darcy: Darcy’nin kız kardeşi neşeli,sevecen bir kız.
Charlote:Elizabeth’in arkadaşı ve sırdaşı ondan yaşça büyük babasının firmasında çalışan bir kız.