·448 syf.····Okunma: 01 Mayıs 2023 15:13 Selam, bugün sizlere kalemiyle tanışmaya geç kaldığım ve bu yüzden pişman olduğum @umrantn ‘in son kitabıyla geldim Elimdeki diğer kitaplarını da umarım en kısa zamanda okuyacağım, çünkü çok sevdim. Zeynep ve Vural unutamayacağım çiftler arasına girdi
Anne babasını küçük yaşta kaybetmiş Zeynep, amcasının sevgisiz, zulüm dolu evinde büyümüş, mutluluk ne demek unutmuştu. Daha kötüsü olamaz derken amcası tarafından geneleve satıldığında tek istediği ölmekti. Daha kötü bir şey başına gelip ruhu ve bedeni kirlenmeden onu oradan kurtaracak olan kişi ise, görev için oraya gelen Vural Alazoğlu olacaktı. Yurtdışı bağlantılı büyük bir şebekenin parçası olan kişilerin çoğu yakalansa da, Zeynep’in hayatı hala tehlikede olduğu için koruma altına alındı. Bu arada, sevmesi çok kolay olsa da, o sevgiye karşılık bulması imkansız görünen Vural’a gönlünü kaptıran Zeynep için hayat yine zordu. Vural, birkaç sene önce yaşadıkları yüzünden yürüyen bir cesetten farksızdı. Güzel yüzü, yüreği ve kocaman sevgisiyle onun kayıplarla buz tutup donmuş, acıyla alev alev yanan kalbini iyileştirebilecek miydi? Okuyup görüyoruz
Okurken beni böyle duygulandıran kitapları ayrı bir seviyorum ben. Her iki karakterin de acısını hissedebildiğimde sanki onlar gerçek hayatta yaşıyorlarmış gibi geliyor. Zeynep de Vural da benim için böyle oldu. Geçmişi acıyla yoğrulmuş ve aşkı bulmuş çiftleri okumayı çok seviyorum. Bazen kavuşamasalar, kavuşsalar da kolay kolay mutlu olamasalar da seviyorum Zeynep’in bazen çok ezilip mutsuz olsa da Vural’a aşkından vazgeçmemesi belki başka bir kitapta gözüme batardı ama onun geçmişi, yaşadığı hayat, yaşayamadığı duygular öyle güzel anlatıldı ki Vural’a olan sevgisini çok iyi anladım. Vural’a davranışları için kızmayı çok istesem de kayıpları böyle büyük olan birinin korkularını anlamamak zordu. Kısacası Zeynep’i de Vural’ı da anladım, kabul ettim ve sevdimOkurken, aşk kadar tutkuyu da böyle güzel hissettirmesi de bonus oldu elbette
Finaldeki olaylardan sonra acilen ikinci kitabın gelmesi ve okumam lazım diyor, türü sevenlere çok çok tavsiye ediyorum