2023 35. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2023 22:33
Çocukluğunda yaşadığı büyük bir travma ile başlar Yusuf hayata. Kaymakam Selahattin bey tarafından yanına alınıp evlatlık edinir. Evin hanımı pek sevemez Yusuf'u, nedeni ise sevmeyi öğrenemeyen lerdendir kendileri. Ailemizin bir de Muazzez adında masum, babasına düşkün ve biraz da suskun bir karaktere sahip olduğunu hissettiğim bir kızı vardır. Yusuf ve Muazzez'in arasında yaşananlar anlatırken yazar; tüm bölge halkının o dönemde yaşadığı , bence belli bölgelerde halen devam ettiğini düşündüğüm toplumsal sorunları çok güzel bir şekilde işlediğini ve okuyucuya ciddi mesajlar verdiğini ifade edebilirim. Rüşveti, maddi imkanı yüksek bireylerin ne gibi üstünlükler elde ettiğini, insanın aslında ne kadar değişken bir yapıya sahip olduğunu, kişinin kendi yapmış olduğu yanlışlara uydurduğu kılıfları ve daha bir çok farklı toplumsal mesajları içeren güzel bir eser okuduğumu düşünüyorum. Sultan sana da çok teşekkür ederim arkadaşım. Yeni önerilerini bekliyorum. Romanın Aydın'da başlaması, belki de pozitif anlamda beni etkilemiş de olabilir. Ama sevdim be cidden bir bakın derim. Okumayan arkadaşlara da keyifli okumalar diliyorum.
Kuyucaklı YusufSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025210,6bin okunma
Beğenmene sevindim dostum. Yeni önerilere devam o halde. Ellerine sağlık kısa ve öz bir inceleme olmuş 🥰
Mert Açıkgöz
Önerilerin her daim kıymetli patron.🤗🥰 Yeni önerilerin için rota oluşturuldu, roket bekleniyor. 😄