2023 29. kitabı
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #kaderinisev adlı bir eser ile geldim Geçmiş her zaman geleceğimizi şekillendirir mi? Kader motifi denen bir gerçek var ve bizler bu motifi yeri geldi kendi davranışlarımızla yeri geldi bize dayatılan seçeneklerde yaptığımız tercihler ile şekillenir. Bazı insanların kaderi evlerinde şekillenir daha küçük bir çocukken annesi ve babası şekillendirir o insanın kaderini. Sevda karakteri bunun saf örneklerinden birisiydi. Okuyanlar bilir bazı kitaplar böyle olmamalıydı diye söylenip son sayfanın ardından kapanır o kapak. Kaderini sev kitabında kader motifi o kadar ince işlenmişti ki okurken bunu fark etmemek elde değil. Çocukluk dönemi ile başlayan sınavı evlilik ile devam etmişti. Ta ki o konferans gününde tanıştığı Mehmet’e kadar. Birbirlerine bağlanan bu iki insanın hayatı belli bir eksende değişiyor. Bu değişimden en çok etkilenen genelde kadın karakter oluyor burada Sevda yükleniyor bu değişime. Belki içten içten biliyordu ama umut. Bazen size çok farklı kapılara inanmanızı sağlar. Size çokça şey katan bu eseri mutlaka okuyunuz. Yazarın kalemi daim olsun. #alıntı ; ”Kaderin köleleri değiliz, aksine, kaderin elleriyiz.” Direnmek yerine teslim ol çünkü kader her inançta aynı manayı taşır. ”Kendimden biliyorum, korkutucu olan yaşadığımız kötü şeyler değil, o anda yalnız ve kimsesiz olmamızdı.” ”Geçmiş affedilmediği sürece bizim mahkumiyetimiz, affetmeyi öğrendiğimizde ise gelecek bizim özgürlüğümüz olacaktır.” ”Kadınlar mevsim gibidir. Baharla başlayan, yazıyla yakan, sonra güz ve kıştır. Bazıları bir ömre sığdırır bu mevsimlerini, bazıları ise ancak bir mevsimi kendi olabilirdi.” @librumkitap Vuslat teki #leylanınkitapütopyası @gulbahar.okumus
Kaderini SevGülbahar Okumuş · Librum Kitap · 202326 okunma