2023 15. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2023 01:20
İsmini çok duyduğum dünya klasiklerinden bir tanesini daha bitirmiş oldum. İlk olarak kitabı okurken sıkıldığımı itiraf etmeliyim. O kadar fazla betimlemeye yer verilmiş ki sanırım fazla betimlemelerin yer aldığı kitapları sevmiyorum. Aslında konusu güzel fakat yer yer kitabı yarıda mı bıraksam diye çok düşündüm ve sonunu getirmeyi başarabildim. Ana karakterimiz Felix başından geçen olayı mektup olarak Nathalie'ye yazmasıyla başlar ve kitap Nathalie'nın Felix'e mektup yazmasıyla biter. Felix ailesi tarafından sevilmeyen bir çocuktur. Ailesinin söylemesiyle bir baloya katılır ve orada Henriette görür. Henriette karşı bir duygu hissetmeye başlar ve aralarında duygusallık oluşur. Henriette evli bir kadındır ve Felix'e kendi de duygular beslemekte fakat Henriette bunun yanlış olduğunun farkındadır. Hiçbir zaman Felix'in ona aşkını itiraf etmesini istemez. Onu bir anne ya da bir abla gibi sevmesini ister ve sonrasında gelişen olaylar zinciri. "Ama bedeni iyileştirmek için önce yüreği iyileştirmek gerekir!" "Hayat umutlarla güzelleşiyor." "Oysa bazı kadınlar sadece bütün ruhlarıyla sevmesini bilir."
Vadideki ZambakHonore de Balzac · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202553bin okunma