···Okunma: 29 Mayıs 2023 01:58 Hani çocuk gelişimi kitaplarından öğrendiğimiz anahtar bir bilgi var ya. 0-6 yaş çocuklarla ne kadr çok konuşursanız çocukların zekası o minvalde gelişecek ve adeta zekası kelime haznesiyle doğru orantılı olarak büyümüş olacak. İşte bu çocukların zekası ve iletişim kabiliyeti muazzam olacak ve tahmini 30 milyon olarak belirtilen bu kelime kullanımı çocuğu akranlarından öne geçiren yegane şey olmuş olacak. İşte toplum içinde yaşarken o 30 milyon kelimeyle 0-6 yaş arasında hemhal olamamış insanlarla boğuşuyoruz. Asla iletişim kuramıyoruz. Farklıyı bırakın aynı fikirde olduğumuz konularda bile anlaşamıyoruz. Okuduğumuzu anlayamadığımız için mail ya da mesaj yoluyla da anlaşamıyoruz. Hele ki ortada gerçekten sonuca bağlanması gereken kritik bir konu olduğunda nasıl anlaşacağımızı bir türlü bulamıyoruz. İşte bu kitap bize bunu öğretmeyi misyon edinmiştir. Yazarımız kitabın yazımının ardından bu konuda dünyayı gezerek şiddetsiz iletişim eğitimleri vermiş ve bu konuda eğitimlerin yaygınlaşmasını sağlamıştır. Adeta kendini bu konuya adamıştır. Bence başarılı bir çalışma hatta kutsal bir amaç. Kitap çok faydalıydı ve eğitimi ile de bu desteklenebilir. Keşke herkes okusa.