Merhabalar çokkk severek okuduğum onsra yorumu ile geldim..
Askeri kurgu aşkım sorgulanmasınn lütfen zevkler ve renkler tartışılamaz.
Kapakda ki yanan kalp detayı arka sayfa yazısı ve o künye detayı zaten tüm olayı özetliyor. Bu yüzden gelelim bebeğimize yazarın kalemi çokk iyiydi, akıcılığı olayların hiç havada kalmaması, her detayının tek tek düşünülmüşlüğü bana okurken iyi ki dedirtti. Okurken yaşadım resmen olayları hem güldüm, hem ağladım bi o kadar da merakla okudum bir çok olay ilk kitap da anlatılsa da, ucu açık bir çok soru belirdi kafam da. Sabırsızlıkla 2.kitabı bekliyorum 4 kitaplık bir seri yolumuz uzun sabırla tamamlanmasını bekleyeceğiz hep birlikte..
Jülide Erbaş hiç tanımadığı bir adamla sırf barut kokuyor diye izbe bir pansiyonda Alp Aslan ile birlikte olur.
Jülide doktor dur, doğuya tayinini ister sırf annesinin ve geçmişinin yaşanmışlıklarıyla birlikte olabilmek için.
Alp Aslan yüzbaşı kişiliğinin ve karakterin en büyüz özelliği sert yapısı ve doğruluğu kendinden ödün vermeyen yapısı ve hayatına aldığı kişiden yediği büyük darbe yüzünden güvensizliği buna rağmen mertliği her an tetikde yaşaması mesleğinin verdiği bir onurdur onun için.
İkili bir gece önce İstanbul da birlikte olup sessiz sedasız ayrılsalarda, bir gün sonra sınır karokolunda karşılaşmaları kaderin onlara en güzel hediyesiydi. Yaralı bir kadın ailesini ve hayatını hep eksik yaşamış yurtlarda büyüyen kimsesizliği iliklerine kadar yaşamış ve yaşatılmış Jülide...
Her şey bundan sonra başlıyor ikilinin arasında tutkulu bir çekim var ne yaşanırsa yaşansın Alp Aslan hevybanû sundan hiç mi hiç uzak kalamıyor bunu öyle güzel de dile getiriyor. Sert yapısı güvensizliği buna rağmen doğruluğu Jülide ile yaşayacakların da neler gösterecek ikiliye. Jülide nin en büyük destekcisi ve yandakcısı Melih kıdemli Yüzbaşı, manyak resmen tabirini hak eden zat aralarındaki bağ geçmişden gelen ve hiç kopmasın dediğim bir durum. Onsra - NarGökçen Koçan