Puan vermedi·56 syf.··Beğendi
· Mustafa; Orphalese'de geçirdiği on iki senenin ardından tüm bildiklerini aktarıp, gitme vaktinin geldiğini anlamıştır. Şehirden ayrılacağı vakit tüm Orphalese halkı toplanmış ve ona sorular soracaklardır. Böylece Mustafa gemiye binmeden önce, hayat ve insanlık hakkında, birçok önemli konuda insanların sorularını cevaplar. Bu yanıtları, aşka dair, çocuklara dair, evliliğe dair, vermeye dair, yemek ve içmeğe dair, özgürlüğe dair, acıya dair, konuşmaya dair, zamana dair, iyiye ve kötüye dair gibi bölümlerle anlatır. Böylece Orphalese kentindeki son görevini de yerine getirmiş olur.
Kendisine yöneltilen sorulara çeşitli aforizmalarla ve aynı zamanda gerçekçilikten uzak bilgece cevaplar veriyor kitapta Mustafa. Bu sorular öyle ki; hem günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız sorunlar, hem de sıkça kendimize sorduğumuz sorulardan oluşuyor. Bir bölümde de insanın sevdiği işi yapmasının aslında ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. “Şu hayatta sanıyorum ki en mutlu insanlar; sevdikleri işi yaparken üstüne birde para kazananlardır.” ne kadar da doğru bir sözdür. Kitap #LivaneliKitaplığı için İnkılap yayınları tarafından hazırlanmış bir seçki. Zülfü Livaneli önsözüyle başlıyoruz kitaba. Tavsiyemdir. Mutlaka okuyunuz.
#Ermiş
#alıntı
Acılarınızın çoğu kendi seçiminizdir.
^
Malınızdan mülkünüzden verdiğinizde pek fazla bir şey vermiş sayılmazsınız. Gerçekten vermek kendinden vermektir. Çünkü mal mülk, bir gün gerekeceği endişesiyle alıkoyup sakladığınız şeylerden başka nedir?
^
Sıkıntıya ve dara düşünce dua ediyorsunuz ; keşke sevinciniz doruklarda olduğunda ve bolluk günlerinizde de dua etseniz.
^
@inkilapkitabevi @inkilapcom #LivaneliKitaplığı #halilcibran #cibran #bloghemsire #edebiyat #klasikler